Elevii din Petroșani, împreună pentru un mediu curat!

Într-un apreciabil gest de spirit și, mai ales, de atitudine civică, în ultima zi de școală dinaintea primei vacanțe din acest an școlar, elevii de la mai multe unități de învățământ gimnazial și liceal din municipiul Petroșani au desfășurat o acțiune de ecologizare în arealul școlilor, dar și în alte zone frecventate îndeosebi de tineri de pe raza localității.

Reprezentanții administrației locale din Petroșani, care au sprijinit această amplă campanie de colectare a deșeurilor spun că, în urma activităților specifice derulate de tineri, s-au strâns în total aproximativ 575 de saci cu deșeuri, adică 560 de kilograme, conform cântarului oficial.

Spre exemplu, de la Colegiul Economic ”Hermes” din Petroșani au participat 123 de elevi și 16 profesori, care au colectat aproximativ 250 de saci de deșeuri. De la Liceul ”Dimitrie Leonida” la această acțiune au fost prezenți 100 de elevi și 20 de profesori, care au strâns aproximativ 200 de saci, iar de al Colegiul Teoretic ”Mihai Eminescu” au luat parte la acțiune 175 de elevi, coordonați de cadrele didactice, colectând 125 de saci cu deșeuri.

De asemenea, și elevii de la Școala Gimnazială ”Avram Stanca” s-au implicat în această acțiune de ecologizare desfășurată în mai multe zone din municipiul Petroșani, cuprinsă în cadrul campaniei naționale de curățenie: Let’s Do It, Romania!