Simptomele infarctului cu o luna inainte de producerea lui

Simptomele infarctului miocardic pot aparea cu o luna inainte de producerea acestuia, iar ultimele cercetari arata ca acesta poate fi prevenit chiar si cu cateva zile.

Atacul de cord se produce prin blocarea unei artere coronare. Rolul acestor artere este fundamental. Ele furnizeaza sangele oxigenat inimii. Infarctul s eproduce atunci cand o placa din interiorul coronarei se rupe si se formeaza cheaguri de sange in jurul ei.

La formarea cheagului de sange, fluxul sanguin catre celulele miocardice va deveni deficitar si va priva inima de oxigen si nutrienti. Celulele musculare ale inimii cedeaza, iar daca este afectata o arie mare a miocardului se poate produce inclusiv decesul.

Simptomele infarctului pot fi recunoscute cu o luna inainte de producerea acestui accident la nivelul inimii.

Cele mai des intalnite simptome ale infarctului

  1. Persoanele care sunt predispuse unui infarct se simt slabite. Muschii si oasele nu ii mai ajuta sa isi tina echilibrul. Pot aparea multe episoade de lesin din cauza circulatiei sanguine deficitare. Atunci cand sangele nu ajunge la toate organele, in special la extremitatile corpului, pacientii simt o stare de slabiciune generala.

  2. Un alt semn care anunta producerea unui infarct este transpiratia rece. O circulatie deficitara este insotita de ameteli si sudoare rece.

  3. Durerile in piept reprezinta un alt semnal de alarma. Durerile pot fi continue sau intrerupte. Acestea se extind de la piept spre umeri, brate si spate, ca un fior rece si apasator.

  4. Cercetatorii americani sustin ca simptomele gripei pot fi adesea confundate cu cele ale infarctului. Persoanele care simt dureri puternice in piept si se confrunta cu o raceala severa ar trebui sa consulte un cardiolog.

  5. Un alt semnal care anunta producerea unui infarct este respiratia ingreunata. Persoanele predispuse la accidente cardiovasculare au, in general, probleme cu plamanii. Acestea se produc atunci cand plamanii nu mai primesc suficient sange pentru a functiona normal.

Multa lume inca nu stie….!!! Distribuiti!!!

Sursa – teotrandafir.com