Au fost demarate primele demersuri pentru retehnologizarea Termocentralei Mintia

Reprezentanții grupului Mass Group Holding, noii proprietari ai Termocentralei Mintia, au început demersurile pentru retehnologizarea acesteia, conform angajamentelor asumate în fața autorităților statului român, odată cu achiziționarea obiectivului energetic din județul Hunedoara.

Investitorii de la Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding, noii proprietari ai Termocentralei Mintia au avut, în cursul zilei de astăzi, și o întrevedere cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, întâlnire în cadrul căreia au fost discutate primele acțiuni inițiate în vederea implementării noului proiect de producție a energiei în județul nostru. La discuții au participat directorul Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara, doamna Georgeta Barabaș, și Arhitectul șef al județului Hunedoara, Amelia Andrei, care au subliniat importanța inițierii din timp a demersurilor în vederea obținerii Autorizației de construire a noilor capacități energetice.

Președintele Laurențiu Nistor și-a exprimat încrederea că noii proprietari ai Termocentralei Mintia vor acționa în consecință și că vor depune toate eforturile pentru ca acest kilometru zero să fie un bun început pentru implementarea investiției. De asemenea, în ceea ce privește întocmirea documentațiilor necesare, șeful administrației județene a dat asigurări că Consiliul Județean Hunedoara va sprijini noul proprietar pentru ca termenele de implementare să fie respectate.

Retehnologizarea de la Termocentrala Mintia este prima investiţie a grupului Mass în România. Investiţiile în modernizarea şi dezvoltarea noilor capacități energetice în următorii ani se vor ridica la peste 1 miliard de euro și vizează dezvoltarea capacităţii de producţie şi adaptarea la noile standarde europene pentru trecerea la producţia de energie electrică din surse regenerabile.