Consultări privind oportunitățile de finanțare din Programul Regional (PR) Vest 2021-2027

Agenția de Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Vest 2021-2027, a lansat în consultare publică proiectul de Ghid de finanțare aferent Intervenției regionale 5.1.A Drumuri județene, Anexa 3 – Grila de evaluare și selecție a cererii de finanțare și Anexa 5 – Lista cheltuielilor eligibile și neeligibile.

Procesul de consultare publică se va finaliza la data de 22.01.2023 (ora 12.00). Ulterior încheierii procesului de consultare publică, Autoritatea de Management va elabora și publica varianta finală a ghidului solicitantului de finanțare împreună cu toate anexele aferente. Descentralizarea presupune ca deciziile să fie luate la nivel local, iar ADR Vest este, pentru prima dată în postura de a coordona un program regional.

Din partea Consiliului Județean Hunedoara, la aceste consultări au participat administratorul public Costel Avram, specialiștii din cadrul Direcției de Dezvoltare Locală și ai Biroului de Strategii și Politici Europene.

Contribuția consiliilor județene în cadrul procesului de consultare publică va duce la îmbunătățirea și perfecționarea documentelor dezvoltate de către ADR Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027.

Programul Regional Vest 2021-2027 are șapte priorități, iar sumele alocate sunt consistente:

  1. O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice – 236 milioane de euro;
  2. O regiune cu orașe Smart și o administrație digitalizată – 34 milioane de euro;
  3. O regiune cu orașe prietenoase cu mediul – 40 milioane de euro;
  4. O regiune cu mobilitate urbană sustenabilă – 157 milioane de euro;
  5. O regiune accesibilă – 158 milioane de euro;
  6. O regiune educată și atractivă – 193 milioane de euro;
  7. O regiune pentru cetățeni – 193 milioane de euro.