Miruna Mălăuță intră în competițiile internaționale ale anului 2023 la Cairo

În perioada 26-30 ianuarie 2023, se va desfasură în Egipt, la Cairo, una din cele mai importante competiții de karate pentru seniori din întreaga lume. Este vorba despre Karate1 Premiere League Cairo 2023.

La evenimentul sportiv va fi prezentă și Miruna Mălăuță, de la CS Poli Karate Petroșani, care va fi însoțită de antrenoarea Alina Tinca.

Potrivit coordonatorului clubului Poli Karate din Petroșani, Radu Polifronie, la această competiție au drept de participare doar 32 de sportivi pentru fiecare categorie, având prioritate sportivii aflați în top 32 al clasamentului mondial. Astfel, la Karate1 Premiere League Cairo 2023 vor participa 427 sportivi din 61 de țări. În aceste condiții, arată Radu Polifronie, competiția din Egipt va fi una foarte grea, însă cu toate acestea el speră într-o evoluție cât mai bună a sportivei noastre.

România va fi reprezentată de Miruna Mălăuță, sportiva din Valea Jiului fiind, în acest moment, sportiva cu cea mai bună clasare la nivel mondial din România, situându-se pe locul 23. De asemenea, Miruna Mălăuță a fost declarată, recent, în Topul sportivilor hunedoreni întocmit de DGST Hunedoara, drept sportiva nr. 1 în județul Hunedoara.