Sezonul competițional de tir cu arcul se deschide la Aninoasa

Prima competiție oficială de tir cu arcul din acest an se va desfășura în perioada 26 – 29 ianuarie 2023 și va avea loc la Aninoasa, în sala din cadrul Complexului Sportiv de Tir cu Arcul ANENA.

Este vorba despre Campionatul Național Indoor, concurs care este rezervat categoriilor de juniori I, U21 și seniori pentru probele de arc olimpic, compound și barebow, atât la individual, cât și la echipe și echipe mixte.

Evenimentul organizat de Federația Română de Tir cu Arcul (FRTA), împreună cu Clubul Sportiv Orășenesc Aninoasa și SCM Deva, va aduna la start peste 100 de sportivi de la majoritatea cluburilor din țară.

Competiția este considerată un prim test privind evaluarea sportivilor care se află în atenția antrenorilor pentru definitivarea loturilor naționale, participante la Campionatul European Indoor de la Samsun (Turcia, 13-18 februarie 2023). Ca atare, va fi o concurență acerbă la toate diviziile din competiție.

În proba de arc olimpic, vor fi prezenți și componenții lotului României, Mario ȚÎMPU, Denis HĂBIAN de la SCM Deva, care vor trage în concurență cu Tamaș MOREH, component al SCM Târgu Mureș. La feminin, Beatrice MIKLOS (SCM Deva) va avea ca adversare în proba de recurve pe colegele de lot, Mădălina AMĂISTROAIE (CSM Suceava) și Anda HALUS (CSS Rădăuți).

La arc compound, cei doi vicecampioni europeni cu echipa de la CE Indoor din Slovenia (2022), Florin JUDEA (SCM Deva) și Rareș ALEXANDRESCU (CSS Unirea), se vor afla în competiție pentru titlul de campion național în sală. O absență notabilă va fi cea a lui Teodor VLAD, de asemenea medaliat cu argint la CE și component al CSM Bacău.

Totodată, va absenta de la această competiție și campioana europeană în proba individuală de arc barebow, categorie de vârstă U21, Elena TOPLICEANU (CSS Unirea Iași) aceasta preferând să sacrifice participarea la naționale pentru posibilitatea de a participa la CE.