Intervenții susținute pentru deszăpezirea drumurilor județene din Hunedoara

Drumarii au acționat non-stop în ultimele 24 de ore, pe drumurile județene aflate în administrarea Consiliului Județean Hunedoara.

Astfel, în data de 6 februarie, în intervalul orar 08.00 – 20.00, au fost monitorizate comenzile lansate de CJ Hunedoara pentru curățarea unor sectoare de drum și prevenirea formării de polei. Totodată, au fost preluate apeluri din partea ISU Hunedoara, a primăriilor ori a cetățenilor care solicitau intervenția cu material antiderapant (ex. DJ 708E spre Cârjiți).

Conform celor comunicate de operatori către dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean Hunedoara, utilajele de deszăpezire au acționat pe următoarele sectoare de drum: DJ 708E Almașu Sec – Cârjiți, DJ 705 Ardeu – Balșa, DJ 707L Oraștie – Pricaz, DJ 668B Mărtinești – Măgura, DJ 705J Ocolișu Mic – Ludești, DJ 688 Bătrâna (pentru finalizarea ultimilor 8 km de deszăpezire), DJ 687J Cerbăl – Poiana Răchițelii, DJ 706A Vorța -Țebea.

A fost raportată de operatori finalizarea comenzilor de intervenție și pe DJ 687D Toplița – Lunca Cernii de Sus, DJ 687E Ruda – Bunila, 668A Boșorod.

De asemenea, în noaptea de 6 spre 7 februarie, în intervalul orar 20.00 – 08.00, la apelurile venite din partea cetățenilor, s-a acționat pe DJ 706B Luncșoara și pe DJ 687E Teliuc – Bunila.

Drumarii atrag atenția că în multe zone ale județului, în special la deal și munte, temperaturile se mențin, în continuare, negative atât noaptea, cât și ziua, astfel că se recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum cu mașina neechipată de iarnă. Pentru prevenirea blocajelor în trafic este nevoie de cauciucuri potrivite sezonului rece și lanțuri.

Toate problemele apărute în trafic pe DRUMURILE JUDEȚENE pot fi semnalate la Dispeceratul de iarnă, telefon 0737553971.  Începând cu data de 02.02.2023, este asigurată permanența la sediul Consiliului Județean Hunedoara, la Dispeceratul permanent pentru monitorizarea și coordonarea Programului de intervenție în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii și poleiului pe drumurile aflate în administrarea CJ Hunedoara. Dispecerii asigură serviciul 24 de ore din 24, conform programării pe luna februarie.