CJH susține participarea arcașilor hunedoreni la competițiile de top ale anului 2023

Rezultatele remarcabile obținute, în ultimii ani, în mod frecvent de sportivii care activează în județul Hunedoara sub egida Federației Române de Tir cu Arcul au atras și atenția Consiliului juudețean Hunedoara.

Astfel, forul administrativ județean a decis să răspundă favorabil solicitării venite din partea Federației Române de Tir cu Arcul care a propus încheierea unui acord de asociere pentru susținerea participării sportivilor arcași și a antrenorului acestora din județul Hunedoara la evenimentele internaționale „Cupa Mondială Columbia” şi „Campionatul Mondial Tineret Irlanda.

Potrivit acestui acord, CJH va aloca suma de 90.000 de lei, acoperind cea mai mare parte a cheltuielilor de deplasare a sportivilor români la două dintre cele mai importante competiții mondiale de tir cu arcul din acest an, diferența necesară în cuantum de 10.000 de lei fiind asigurată de către federația de specialitate.

”Acest parteneriat are ca obiectiv promovarea sportivilor din județul Hunedoara pentru interesul public județean, anume sprijinirea celor mai buni arcași din judeţul Hunedoara pentru a beneficia de condiții optime în vederea pregătirii sportive şi a promovării la nivel mondial a acestora, considerând că prin prezența arcașilor români la Cupa Mondială din Columbia și la Campionatul Mondial din Irlanda, este esențială pentru susținerea și promovarea sportului hunedorean”, se arată în proiectul de hotărâre al CJH, pe acest subiect.

”Cupa Mondială la Tir cu Arcul” din Columbia va avea loc în perioada 13-18 iunie 2023 iar „Campionatul Mondial de Tir cu Arcul pentru Tineret” din Irlanda va avea loc în perioada 1-9 iulie 2023. Din lotul național de tir cu arcul al României fac parte mai mulți sportivi legitimați la cluburile de profil din județul Hunedoara. Aceștia se pregătesc la baza sportivă ”Anena” din Aninoasa, în Valea Jiului, unde Ministerul Tineretului și Sportului și Federația Română de Tir cu Arcul au investit sume importante pentru modernizarea bazei sportive.

Foto: Arhivă