Alte câteva sute de locuri de parcare se vor amenaja, în acest an, la Lupeni

Cu toate că municipalitatea din Lupeni pare că gestionează cel mai eficient managementul de trafic și locurile de parcare, dintre toate celelalte localități ale Văii Jiului, primarul Lucian Resmeriță spune că programul privind identificarea, realizarea și modernizarea locurilor de parcare de pe raza localității va continua și în 2023.

Acesta apreciază că realizarea de noi parcări publice și rezidențiale este absolut necesară, în contextul în care, potrivit datelor statistice înregistrate la Serviciul de Impozite și taxe al Primăriei municipiului Lupeni, numărul de automobile din parcul auto al localității, aflate în proprietatea cetățenilor, instituțiilor și companiilor locale, depășește cifra de 9.500 și este de așteptat ca acesta să crească și în anii următori. Mai mult, odată cu dezvoltarea stațiunii turistice Straja, în mod special pe perioada sezonului turistic de iarnă, alte mii de autoturisme ajung în municipiul Lupeni.

”Avem în plan continuarea programului de amenajare și modernizare a parcărilor. Ne propunem ca, în anul 2023, să reușim că creștem cu câteva sute numărul parcărilor de pe raza municipiului Lupeni, răspunzând în acest fel unei nevoi reale, dar și unor solicitări venite din partea cetățenilor. În plus, analizăm și oportunitatea de a amenaja o parcare destinată turiștilor, undeva la intrarea în municipiul Lupeni, după modelul care este aplicat și în multe alte stațiuni turistice. Sigur că, pentru turiștii care optează să utilizeze aceste parcări publice, vom asigra transport gratuit cu microbuze electrice până la stația de îmbarcare în telegondolă. Încercăm să găsim soluții pentru un management eficient au parcului auto pe raza municipiului nostru, astfel încât să putem asigura și un management eficient, fluent, al traficului rutier în municipiul Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Pentru amenajarea de parcări rezidențiale, Primăria municipiului Lupeni va aloca bani de la Bugetul local, dar în același timp, administrația locală intenționează să aplice pe orice fel de program județean, național sau european în care pot fi finanțate astfel de proiecte pentru creșterea numărului de locuri de parcare pe raza municipiului Lupeni.