Tinerii dansatori hunedoreni Brigita Marina și Andrei Stoica au revenit în topul competițiilor internaționale de dans modern

De curând, la Larnaca, în Cipru, s-a desfășurat un nou concurs din circuitul mondial de dans sportiv. La “Cyprus Open Dance Festival”, concurs organizat de Wold Dance Sport Federation (WDSF) a participat și o pereche de la CSM Deva.

După prezențe remarcabile în Italia, la două competiții desfășurate în primul trimestru al acestui an, tinerii Brigita Marina și Andrei Stoica, legitimați la CSM Deva, au reveni în concursurile de dans sportiv organizate de WDSF. Astfel, cei doi tineri, pregătiți de Andra Căprioară, au participat, în Cipru, la o nouă competiție de dans sportiv din circuitul mondial. Brigita și Andrei au lua startul, la „Cyprus Open Dance Festival”, la patru secțiuni, respectiv WDSF Tineret Standard, aceasta fiind categoria lor de vârstă, 16-18 ani, Under 21 Standard, Rising Stars Adulți (16-35 de ani) și la WDSF Internațional Open Standard Adults.

Evoluția lor a fost una remarcabilă, Brigita și Andrei atingând semifinalele în trei secțiuni, precum și un sfert de finală. Mai mult, rezultatul de la categoria lor de vârstă le-a adus un salt spectaculos în clasamentul circuitului mondial, de peste 30 de locuri, dansatorii de la CSM Deva intrând, bine, în Top 100. „Brigita și Andrei au fost semifinaliști la WDSF Tineret Open Standard și au primit 171 puncte, cu care vor urca mai bine de 30 de locuri în circuit, mai exact pe locul 76. De altfel, intrarea în Top 100 a fost obiectivul nostru din Cipru. De asemenea, dansatorii noștri s-au calificat în semifinale la Rising Stars Standard 16-35 ani și la Under 21 Standard, iar la WDSF International Open Standard Adulți aufost în sferturile de finală. Îi felicit pe Brigita Marina și Andrei Stoica pentru rezultatele obținute la acest concurs foarte puternic, la care au participat perechi din 20 de țări de pe trei continente”, a declarat Andra Căprioară, antrenor de dans sportiv la CSM Deva.

Reamintim că, anul trecut, Brigita Marina și Andrei Stoica au obținut alte rezultate deosebite, cea mai remarcabilă performanță fiind clasarea pe locul secund în circuitul continental „Dancesport European Grand Prix”, la categoria de vârstă de sub 16 ani.