Atleta Florentina Iușco de la CSM Deva, a început în forță sezonul în aer liber

Sezonul atletic în aer liber a început bine pentru săritoarea în lungime Florentina Iușco, de la CSM Deva, care a câștigat primul concurs al anului de pe stadion. Astfel, sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe confirmă forma bună din sezonul de sală, când a cîștigat un titlu național, la triplusalt și unul de vicecampioană a țării la sărituroi, în cea din urmă probă reprezentând România la Campionatele Europene.

În primul concurs atletic al sezonului în aer liber, „Memorial Cluj Napoca”, care a avut loc sâmbătă, 6 mai, Florentina Iușco, de la CSM Deva, a fost principala protagonistă a concursului. Flory a cîștigat proba de săritura în lungime, cu 6,33, pentru acest rezultat primind un premiu special pentru cea mai bună performanță a reuniunii attletice de la poalele Feleacului.

Pentru valoroasa sportivă de la CSM Deva este doar un început al acestui sezon, care este unul foarte încărcat. „A fost o evoluție bună a Florentinei în acest concurs, unul de verificare și de intrare în formă. A fost o competiție utilă, care ne-a arătat unde mai avem de lucru. De la Cluj Flory pleacă la București, la Institutul Național de Medicină Sportivă pentru circuitul medical obligatoriu al atleților din lotul național, așa cum cere Comoitetul Olimpic și Sportiv Român. Apoi va reveni acasă și vom conntinua pregătirile pentru competițiile ce urmează, printre acestea fiind Campionatele Naționale și Internaționale ale României și concursuri de Grand Prix. Ne dorim rezultate cât mai bune, pentru a putea participa la Jocurile francofoniei, la Cupa Europei și, mai ales, la Campionatul Mondial”, a declarat profesorul Nicolae alexe, antrenorul atletei Florentina Iușco, de la CSM Deva.

Următorul concurs la care va lua startul Florentina, la săritura în lungime, va fi prima etapă a Campionatului Național de atletism pentru seniori, care va avea loc în perioada 20-21 mai, la București.