Apel umanitar lansat de Vasile Jurca, primarul orașului Petrila

Două familii din orașul Petrila au rămas fără agoniseala de-o viață și fără un acoperiș deasupra capului, după ce un incendiu devastator le-a mistuit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, locuințele.

Oamenii sunt nevoiți acum să reclădească totul de la zero, însă propriile econom și sprijinul social pe care autoritățile locale din orașul Petrila îl pot acorda este insufient pentru a-i ajuta să-și reconstruiască casele.

În aceste condiții, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca a lansat un apel umanitar prin care invită cetățenii din orașul Petrila să vină în sprijinul acestor familii năpăstuite. ”Facem un apel pentru a veni în sprijinul familiilor Furdui Costel și Costinaș Gheorghe din Cimpa, afectate de incendiul din noaptea de sâmbătă spre duminică în care le-au ars casele, iar acum vor trebui să reclădească totul de la zero”, spune primarul Vasile Jurca.

Acesta arată că deja a fost foarte impresionat de mobilizarea exemplară a membrilor comunității din Cimpa pentru a ajuta aceste familii. ”Suntem responsabili unii față de alții, iar în vremuri ca acestea, atunci când semenii noștri au nevoie de sprijin, trebuie să ne mobilizăm și să îi ajutăm fiecare cu ce putem”, a mai spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Donațiile se pot face fie la Biserica Ortodoxă din Cimpa (pr. paroh Florin Vîlcea), fie la Biserica Penticostală din Cimpa (dl Corneliu Coțan).