Primul hackathon de robotică din Valea Jiului, în munții Parâng! Prezentarea oficială a Hub-ului de Robotică de la Exploatarea Minieră Petrila!

Echipa de robotică AlphaBit organizează un eveniment inedit, în colaborare cu partenerii noștri de la Consiliul Județean, Nație Prin Educație, Planeta Petrila, Universitatea de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara, Universitatea Politehnică din Timișoara și Universitatea din Petroșani.


Într-o premieră în Valea Jiului, Clubul de Robotică AlphaBit organizează primul hackathon exclusiv pentru elevii de liceu. Evenimentul va avea loc în perioada 19-21 mai în frumoșii munți Parâng, la CSS, și promite să aducă împreună tineri pasionați de robotică pentru a-și demonstra abilitățile și creativitatea într-o competiție captivantă.
Clubul de Robotică AlphaBit a decis să organizeze acest hackathon exclusiv pentru elevii de liceu, pentru a le oferi oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile în domeniul tehnologiei și de a se întâlni cu alți entuziaști într-un mediu competitiv și stimulativ.
În cadrul evenimentului, în ziua de 19 mai se va dezvălui și proiectul implementat de echipele AlphaBit și Wafy, și anume Hub-ul de robotică de ultimă generație de la fosta Mină Petrila.. Acesta va servi ca un spațiu pentru tinerii Văii Jiului pasionați de robotică, și va oferi oportunități de învățare și dezvoltare în domeniu.