Împreună, spre promovare! Drumul spre Liga a doua trece (şi) pe la Bistriţa

Drumul nostru spre revenirea în Liga a doua continuă cu barajul semifinal împotriva celor de la Gloria Bistriţa 2018. Primul joc din dubla manşă cu ocupanta locului doi în seria a zecea este programat, astăzi, pe arena „Jean Pădureanu”, cu începere de la ora 18:00. Meciul va fi transmis, în direct, pe canalul nostru de youtube.

Confruntarea de astăzi este, cel mai probabil, cea mai interesantă, dintre toate cele zece baraje semifinale din acest sezon. Echipa noastră se întoarce la Bistriţa după un an şi jumătate de la precedentul duel direct. În stagiunea precedentă, alb-albaştrii se impuneau, categoric, pe terenul roş-negrilor, 5-1, după ce şi în turul campionatului câştigau, la Hunedoara, la fel de clar, 4-1.

Promvoarea, deziderat comun

Acum, datele problemei sunt complet diferite. Dacă anul trecut gazdele au ratat play-off-ul şi îşi propuneau doar consolidarea lotului pentru acest sezon, echipa noastră se află în aceeaşi ipostază, cu acelaşi obiectiv: promovarea. De altfel, şi bistriţenii ţintesc revenirea în liga secundă, deziderat pe care l-au făcut clar încă de la debutul actualei stagiuni. Asta după ce, la începutul lui 2022 şi-au asigurat serviciile lui Adrian Falub pe banca tehnică, antrenor care are în CV-ul său trei promovări, cu „U” Cluj (echipă cu care s-a calificat şi în finala Cupei României), Unirea Alba Iulia şi FCM Târgu Mureş. Tehnicianul în vârstă de 51 de ani a mai antrenat, printre altele, Sportul Studenţesc, Poli Iaşi, UTA, Concordia Chiajna, CSM Reşiţa sau Academica Clinceni.

Lot întărit în iarnă

Gloria Bistriţa a terminat anul 2022 pe locul întâi, cu 32 de puncte, în urma a 10 victorii, două egaluri și trei eșecuri, dar la finele sezonului regular a coborât pe locul trei, cu 38 de puncte, la egalitate cu CSM Satu Mare, dar la două „lungimi” în spatele lui FC Bihor – echipă cu care, de altfel, s-a şi luptat pentru cele două locuri ce asigurau prezenţa la baraj, în play-off. Câştig de cauză au avut, din nou, orădenii, care au încheiat ultima parte a campionatului seriei a zecea, cu 61 de puncte, cinci în plus faţă de Gloria, care a avut o linie de clasament cu cinci victorii, trei remize şi o înfrângere (cea care a şi consfinţit poziţia de lider a bihorenilor). Cu obiectivul promovării „în cătare”, bistriţenii şi-au întărit lotul în pauza competiţională din iarnă cu cinci jucători obişnuiţi cu cel de-al doilea eşalon: Costinel Gugu (ex-CSA Steaua), Harald Fridrich (ex-Ripensia), Gabriel Deac (ex-Concordia Chiajna), Alexandru Ionuţ Rus (ex-Unirea Dej) şi burkinabezul Franck Yameogo (ex-CS Comunal Șelimbăr). Aceştia s-au alăturat unui lot în care se mai regăsesc, printre alţii, Antoniu Manolache (ex-CSM Reşiţa), Paul Copaci (ex-Viitorul Pandurii), Darius Buia (ex-Petrolul), ghanezii Adam Abdul şi Carl Davordzie (ex-CFR II Cluj), dar şi „veteranii” Marius Curtuiuş şi Ovidiu Stoianof, în vârstă de 33 şi 37 de ani.

Actualul club, înfiinţat în urmă cu doar cinci ani

Adversara de mâine a formaţiei noastre a luat fiinţă la 31 mai 2018 și a fost înscrisă direct în Liga a III-a, pe locul nou-promovatei ACS Dumitra (care şi-a schimbat, ulterior, denumirea în ACS Unu Fotbal Club Gloria), club care și-a dat locul și dreptul de a juca în eșalonul al treilea, precum și toți jucătorii, întreg personalul administrativ și tehnic înspre clubul nou-înființat. Clubul este considerat succesorul neoficial al ACF Gloria 1922 Bistrița, care a evoluat neîntrerupt în prima ligă de fotbal începând din 1990 și până în 2011, dar care a intrat în faliment în 2014, fiind dizolvată. Interesant este că promovarea obţinută în primul sezon de după Revoluţie a fost reuşită cu Remus Vlad în postura de antrenor principal, fostul tehnician hunedorean pregătind Gloria în alte trei mandate. În vârstă de 77 de ani, Remus Vlad va fi, de altfel, prezent, la meciul de mâine, făcând parte dintr-o delegaţie alb-albastră numeroasră, în care se va regăsi, printre alţii, şi Ioan Andone.

„Vor fi, cred, două jocuri plăcute, pentru că propunem fotbal și asta se vede la fiecare meci. Vrem să construim, punem accent pe unele detalii. La fel și Bistrița, deci se întâlnesc două echipe importante, cu nume. Cred că micile detalii vor face diferența, concentrarea jucătorilor, implicarea lor. Îmi place să cred că am învăţat din experienţa anului trecut, sper să putem folosi acest lucru, dar sunt convins că vom avea parte de două meciuri foarte echilibrate”, a spus antrenorul nostru, Florin Maxim.

„Știm cu toții că va fi un meci greu, întâlnim un adversar puternic care a bătut toate recordurile în Liga a 3-a în ultimii doi ani, este un club bine organizat, cu mai multă experiență ca noi pentru că a jucat și anul trecut baraje. Am încredere în jucători că se vor bate și că vor da totul pentru o calificare, ceea ce ar fi un lucru extraordinar, practic am rescrie istoria clubului, care cumva trebuie să ajungă înapoi unde i-a fost locul. La Bistrița nu e o atmosferă așa incendiară, dar la acest meci m-aș bucura ca și arbitrului să îi tremure fluierul și la adversari picioarele”, a prefaţat întâlnirea de mâine şi antrenorul gazdelor, Adrian Falub.

fccorvinul1921.ro