La Uricani, anul acesta sărbătorile dedicate celor mici devin ”Zilele Copiilor”

Împreună cu colegii consilieri Clipici Gheorghe, Stanci Jenica, Sanda Nicolae, Moraru Vasile-Daniel, Boroghină Alin, Pavel Dreghici-Vasile, Pătrășcoiu Vasile, Calotă Ștefan Andrei, Crișan Ion și Cureș Liliana și cu viceprimarul Corneliu Braia, primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu au considerat că o sărbătoare dedicată cu adevărat copiilor din acest oraș nu poate fi derulată doar pe parcursul unei singure zile. Este și motivul pentru care, anul acesta, la Uricani, ”Ziua Copilului” devine o zi a ”Serbărilor Copilăriei” ce se vor derula pe parcursul mai multor zile, în perioada 31 mai – 3 iunie.

Seria evenimentelor va începe pe 31 mai 2023, la ora 9,00 cu tradiționalul concurs de desene pe asfalt, la care sunt invitați să participe copii de la clasele pregătitoare, I-a și a II-a de la școlile din oraș. În aceeași zi, de la ora 10,00 sunt programate întrecerile de cros, pentru copiii din clasele de la a III-a până la a VIII-a, competiția urmând să aibă loc pe Bulevardul Muncii, între cele două poduri peste Jiu, Bucura 1 și Bucura 2. De la ora 11,00, tot pe acest traseu va avea loc concursul de role, destinat de asemenea copiilor din clasele III-VIII. Și tot pe 31 mai, de la ora 12,00 cei mici sunt invitația la Casa de cultură, unde vor putea viziona o piesă de teatru pentru copii prezentată de actorii Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani.

Următoarele două zile, 1 și 2 iunie, aparțin desigur tot copiilor, care se vor putea bucura de suprizele oferite lor de fiecare familie. Iar în data de 3 iunie 2023, pe scena Casei de cultură din Uricani se va desfășura Gala sportivă de K1, eveniment de tradiție, deosebit de apreciat în rândul copiilor.

”Cei mai importanți cetățeni ai orașului nostru sunt copiii noștri. Atât pentru fiecare familie în parte, cât și pentru administrația publică locală din orașul Uricani. Și în acest an am pregătit pentru copiii noștri un program divers de activități sportive, cultural-artistice și de divertisment pentru a le oferi, cu prilejul Zilei Internaționale a Copiilor, câteva zile cu adevărat de sărbătoare la care îi așteptăm să participe în număr cât mai mare”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Pentru buna desfășurare a acestui eveniment, Consiliul local al orașului Uricani a aprobat suma de 21.500 de lei.