Consiliul județean Hunedoara anunță investiții noi în infrastructura rutieră din Valea Jiului

Spre exemplu, Costel Avram informează că, recent, a fost semnat la București, contractul de finanțare pentru un alt proiect de anvergură pentru care CJH a atras fonduri din cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Locale. ”Este vorba despre contractul prin care vom moderniza, prin lărgirea la două benzi, consolidare și turnarea de covor asfaltic pe drumul județean de la Valea de Pești (pe raza orașului Uricani) din DN 66A până la limita de județ, din zona de altitudine a Munților Vîlcan, cu Gorjul, de unde acest drum coboară în comuna Runcu. Este un drum de belvedere deosebit de frumos, dar și o nouă punte de legătură între Valea Jiului și Sudul țării. Lucrările vor începe în vara acestui an, iar finalizarea lui va avea un impact semnificativ asupăra dezvoltării turismului în zona de vest a Văii Jiului”, explică administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Tot o investiție cu impact turistic semnificativ va fi derulată de CJH în Masivul Parâng, acolo unde se află în procedură de evaluare ofertele celor două companii care s-au înscris la licitația organizată de administrația județeană pentru realizarea lucrărilor de modernizare a ultimului tronson al drumului județea 709F din Parâng. ”Este vorba de cei 800 de metri care au mai rămas de modernizat, de la zona satului de vacanță din Poiana Parângului, unde am ajuns cu asfaltul încă de acum doi ani. După cum știți, au fost mai multe discuții cu cabanierii referitor la oportunitatea modernizării integrale a acestui drum județean, am convenit în cele din urmă asupra modului în care putem face acest lucru pentru a răspunde și solicitării cabanierilor dar și celor făcute turiștii care vor să ajungă cu autoturismul până la capătul acestui drum, pentru a se bucura de frumusețea Parângului. Consiliul județena Hunedoara a decis să finanțeze din fonduri proprii acest obiectiv, iar imediat ce procedura de atribuire va fi încheiată, constructorul are la dispoziție lunile de vară și de toamnă ale acestui an pentru a finaliza acest proiect”, a declarat Costel Avram.

În fine, un alt important proiect în care sunt prevăzute inclusiv o serie de lucrări de infrastructură, proiectul Green Line Valea Jiului, finanțat de data aceasta din fonduri europene cu o considerabilă contribuție a CJH, se află în etapa de achiziție a lucrărilor de infrastructură prevăzute în proiect. ”Așa cum am anunțat, un prim contract care prevede achiziția autobuzelor electrice pentru acest proiect este deja în plin proiect de execuție, în scurt timp urmând să primit un primn lor din aceste mijloace de transport. Cel de-al doilea contract, care prevede realizarea unor construcții conexe, dar și a unor lucrări de asfaltare se află în procedură de achiziție și, până în luna august vor începe lucrările și în cadrul acestui proiect. Poate că vor mai rămâne unele lucrări de acest fel și pentru anul viitor, dar acestea vor fi doar în cadrul celor finanțate de noi, cele pe fonduri primite de la Uniunea Europeană  fiind executate până la finalul acestui an. Ceea ce pot să vă spun cu siguranță este că, după multe sincope prin care a trecut acest proiect, el se va încheia anul acesta, la termen și, în niciun caz, nu va fi fazat”, a mai spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.

În opinia acestuia, acestor proiecte le vor mai urma, în mod cert și altele, deoarece pentru echipa aflată acum la conducerea CJH, Valea Jiului prezintă importanța care i se cuvine, iar acest lucru trebuie să se reflecte și în numărul și valoarea financiară a proiectelor care au ca destinatari cetățenii din această regiune a județului Hunedoara.