Peste 8 km de drumuri urbane vor fi modernizate la Lupeni, în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”

Cea mai mare parte a drumurilor urbane din municipiul Lupeni a fost deja modernizată, municipalitatea reușind în ultimii ani să acecseze o serie de fonduri guvernamentale și europene în acest sens. Chiar și așa, dorința locuitorilor din municipiul Lupeni dar și ambiția echipei de la Primărie condusă de Lucian Resmeriță, este aceea ca, într-un timp cât mai scurt posibil, toate drumurile din localitate să fie modernizate și aduse la standarde corespunzătoare timpului prezent.

În acest context se înscrie și noul proiect de investiții în infrastructura rutieră, pe care-l are în vedere administrația publică locală din municipiul Lupeni. Acesta prevede modernizarea unor tronsoane de drumuri urbane în lungime totală de 8,5 km. Proiectul, depus de Primăria municipiului Lupeni la Guvern a fost acceptat și, în aceste zile, primarul Lucian Resmeriță, a semnat la București contractul de finanțare, care aduce municipalității 16,5 milioane de lei pentru implementarea acestuia.

”Am semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației, alături de domnul ministru Adrian Ioan Veștea cel mai mare proiect de infrastructură din municipiul Lupeni, cu o valoare de 16.500.000 lei. Este un proiect prin care, în perioana imediat următoare, vom trece la modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale din municipiul Lupeni, acolo unde aceste investiții sunt necesare. Lucrările sunt finanțate în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” și vor începe imediat după finalziarea procedurilor legale de licitație și atribuire a contractului de execuție”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

În cadrul acestui contract vor fi executate lucrări care vizează modernizarea a 8.5 km de drumuri, 2.5 km de trotuare și 3.9 km de rigole.

Primarul Lucian Resmeriță spune că lucrările de investiții vor fi executate pe următoartele străzi din municipiul Lupeni:

  • Strada Gorunului, Viscozei, Plopilor si străzi adiacente – 2,133 km;
  • Strada Tineretului – 1,060 km;
  • Strada Calea Brăii – 2,17327 km;
  • Strada Frumoasă – 0,73678 km;
  • Strada Roșia – 1,11538 km;
  • Strada Brazilor – 1,19624 km.

”Ne dorim să avem străzi bune în municipiul Lupeni, ne dorim să avem trotuare modernizate, zone verzi frumoase. Ne dorim, practic, ca municipiul Lupeni să fie un oraș frumos, modern, cu infrastructură de calitate, așa cum este normal pentru o localitate europeană cu statut de stațiune turistică de interes național. Iar pentru ca toate acestea sî devină realitate, acționăm zi de zi, împreună cu echipa Primăriei municipiului Lupeni, cu sprijinul Consiliului local, pentru a scrie proiecte în această direcție, pentru a atrage bani și pentru a face investițiile necesare”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.