”Dac Fest”, cel mai renumit festival de reconstituire istorică antică, are loc în perioada 14-16 iulie 2023, la Măgura Uroiului

O nouă confruntare a dacilor cu armata romană va avea loc în mijlocul verii, în perioada 14-16 iulie 2023, în județul Hunedoara, la Măgura Uroiului.

Cea de-a XIII-a ediție a evenimentului organizat de Consiliul Județean Hunedoara, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, Orașul Simeria și Asociația Terra Dacica Aeterna reunește numeroase trupe de reenactment din Europa , dar și pasionați de istorie antică de pretutindeni, într-o serie de activități care vor învia momente din viața și obiceiurile dacilor , romanilor și sarmatilor din perioada războaielor daco-romane.

Dac Fest a ajuns o stare de spirit, un festival internațional, în care trecutul se împletește armonios cu prezentul oferind tuturor ocazia să asiste la diverse ritualuri dacice și romane, la demonstrații de lupte între gladiatori, dansuri, ceremonii, antrenamente militare. De asemenea publicul va putea participa la lecții de tir cu arcul, ateliere de prelucrare a lemnului, de pielărie, olărit, țesătorie sau fierărie. Gastronomia antică va fi și ea un punct de atracție a evenimentului, iar din taberele dacilor se vor putea zări, ridicându-se spre cer, fuioare de fum de la focul pe care vor fi gătite mâncăruri simple, după rețete moștenite din cele mai vechi timpuri.

Dacă vă place istoria și dacă doriți să cunoașteți modul de viață al înaintașilor noștri, sunteți așteptați și anul acesta să veniți sau să reveniți alături de căpeteniile dacilor sau de ofițerii legiunilor romane, care vor poposi timp de 3 zile în județul Hunedoara.