Trei zile cu spectacole de calitate la ”Zilele Municipiului Lupeni”

Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni organizează și în acest an, în perioada 14-16 iulie 2023, ”Zilele Municipiului”.

Potrivit primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, în cadrul acestui eveniment a fost încropit uin program artistic de înaltă ținută, în care folclorul și muzica ușoară să-și găsească un corespondent în așteptările locuitorilor, dar în același timp, pe scenă să fie prezenți artiști valoroși ai comunităților locale din Valea Jiului împreună cu nume sonore ale scenei artistice muzicale din România.

Prima seară artistică din cadrul ”Zilelor municipiului Lupeni” va avea loc vineri, 14 iulie 2023, la la ora 18,00 într-un spectacol dedicat folclorului. Pe scenă vor urca cei mai talentați dintre elevii profesorilor de canto Simona Ionașc și Tiberiu Coconeț, care vor evolua în deschiderea recitalurilor susținute de rapsozi populari valoroși precum Emilia Ghinescu, Nicu Paleru, Ciprian Roman și Ionela Magyari.

Seara de sâmbătă este dedicată muzicii pop-rock-folk, Lupeniul având ocazia de a-i revedea, într-un recital de gală pe membrii formației IRIS. În deschiderea concertului susținut de Cristi Minculescu &comp. și de Alessia, pe scenă vor urca artiști valoroși ai Văii Jiului precum Freeland, Alecsia Ilieș, Diana Delis, Florin Paul Camen,  Ionel Marțincu și Color Group. Spectacolul de sâmbătă seara va începe de la ora 18,00.

Pentru cea de-a treia zi din cadrul ”Zilelor municipiului Lupeni”, organizatorii au invitat într-un alt spectacol folcloric de excepție tinerii soliști ai Asociației ”Lirica” din Petroșani, Ansamblul folcloric ”Mesagerii Iubirii” din Lupeni (coordonat de prof. Mariana Peptenaru), dar și cunoscuți și apreciați rapsozi ai cântecului românesc precum Luke de la Lupeni, Leo Cosma, Lenuța Ciuta, Bianca Crișan & formația Tiric Brothers. Și spectacolul de duminică va începe de la ora 18,00.

În plus, pe toată durata Zilelor municipiului Lupeni, pe scena în aer liber din Parcul Bărbăteni de la Lupeni vor urca tineri talentați care vor cânta, vor dansa și vor prezenta scenete, iar în arealul parcului vor fi amenajate tarabe cu produse culinare și meșteșugărești specifice acestui tip de evenimente, precum și un parc de distracții pentru cei mici și cei mari.

”Vă invităm să participați în număr cât mai mare la Zilele municipiului Lupeni, fie că sunteți sau nu locuitori ai municipiului nostru. Participarea la această suită de evenimente artistice este gratuită și binevenită pentru toți cei care vor să se bucure de această sărbătoare tradițională a comunității noastre”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.