Alexandru Bălănesc, absolventul cu 10 la BAC din Valea Jiului, va fi premiat de Primăria Petrila

Performanța obținută de Alexandru Bălănesc, singurul absolvent de liceui din Valea Jiului care a obținut în acest an media generală 10 la examenul de Bacalaureat se bucură de aprecieri firești nu doar din partea opiniei publice, ci și din partea autorităților locale din orașul Petrila, localitatea în care acesta domiciliază.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca se declară mândru de performanța școlară a lui Alexandru Bălănesc și spune că va propune Consiliului local premierea acestuia.

”Sunt mândru și eu, ca de altfel toți petrilenii, de performanța pe care a realizat-o tânărul nostru concitadin, Alexandru Bălănesc, singurul absolvent cu media generală 10 la Bacalaureat din Valea Jiului în promoția anului 2023. Îl felicit pe Alexandru, despre care știu că a fost, pe tot parcursul anilor de școală, atât în școala primară și gimazială, pe care le-a absolvit la Petrila, cât și la liceu, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani, un elev eminent. Evident că performanța obținută de acesta la examentul de Bacalaureat onorează întreaga comunitate a petrilenilor și, tocmai de aceea, voi propune Consiliului local al orașului Petrila, la prima ședință, să-i conferim și noi un binemeritat premiu”, a declarat primarul Vasile Jurca.

Acesta a mai precizat că, de când se află la Primărie, acest tânăr este deja al patrulea absolvent din orașul Petrila care obține media excelenței la examenele naționale din învățământul preuniversitar. ”Îmi doresc ca performanța școlară a acestor tineri să fie un imbold și pentru alți elevi din orașul Petrila, astfel încât să putem contabiliza, la fiecare sfârșit de an școlar, rezultate bune și foarte bune ale elevilor petrileni. Iar lui Alexandru îi doresc, de pe acum, mult succes la facultate și, mai apoi, în cariera pe care o va urma”, a mai spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.