Cum decurg lucrările la noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Deva

La Spitalul Județean de Urgență din Deva se află în plin proces de execuție lucrările de construcție ale noii Unități de Primiri Urgențe (UPU), investiție implementată de Consiliul Județean Hunedoara, în baza unui proiect amplu de investiții în valoare de 7,7 milioane de lei, finanțat din fonduri europene nerambursabile prin care se extinde și se modernizează spațiul destinat urgențelor.

Preșeidntele CJH, Laurențiu Nistor a vizitat în cursul zilei de 12 iulie 2023 șantierul acestei investiții de mare interes pentru administrația județean, pentru a verifica dacă stadiul implementării proiectului este în acord cu angajamentele asumate în contractul încheiat cu firma constructoare.

”Am constatat că lucrările sunt în grafic, nu avem de ce să ne temem că șantierul nu se va încheia la timp. Felicit constructorul pentru mobilizare și arhitectul pentru că verifică respectarea proiectului, precum și unității de implementare care monitorizează șantierul pentru a nu apărea întârzieri sau situații nedorite. Ne dorim să avem o unitate sanitară la standarde înalte pentru a ne respecta statutul de spital de urgență și, din acest motiv, toate secțiile trebuie să fie modernizate, să aibă circuite funcționale și dotări de ultimă generație. Iar UPU este, în majoritatea cazurilor, primul loc în care pacienții ajung să fie evaluați și tratați”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

Acesta apreciază că Spitalul are nevoie de birouri adecvate, motiv pentru care, finanțarea proiectului a fost suplimentată cu alți 6 milioane de lei, alocați de la  bugetul propriu al administrației județene. Președintele CJH spune că tot în cadrul acestei investiții, va fi amenajată și o sală de așteptare cu acces direct din curtea spitalului pentru aparținătorii pacienților ajunși la UPU. ”Mulțumesc Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Vest pentru că ne-a permis să realizăm o extindere și etajare a clădirii UPU, lucrare destinată spațiilor administrative și pentru birouri. Singura condiție impusă de ADR Vest a fost ca lucrările să se desfășoare în paralel cu proiectul de modernizare finanțat prin fonduri europene, astfel încât șantierele să se finalizeze în același timp. Dacă este nevoie, constructorul va lucra inclusiv sâmbăta și duminica. Îmi doresc ca din toamnă să mutăm UPU în clădirea modernizată, pentru ca spațiul provizoriu în care funcționează acum să își preia rolul de Secție Spitalizare de zi”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Următorul proiect pe care administrația județean dorește să-l implementeze la SJU Deva este construcția unui heliport. Președintele Laurențiu Nistor crede că, în acest fel, pacienții vor putea fi preluați mult mai ușor, direct de la spital, fără să mai fie nevoie de transport cu ambulanța la elicopter, ceea ce întârzie foarte mult procedurile de transfer la clinicile universitare.