Vacanță de un an pentru o categorie de angajați! Anul intră la vechime, iar postul va fi recuperat la întoarcere

Un nou proiect de lege vine în ajutorul profesorilor din învățământul preuniversitar. Dacă se va promulga și va ajunge în Monitorul Oficial, inițiativa va permite profesorilor să ia o pauză de un an de zile de la învățământ, la fiecare zece ani, fără să fie stresați că trebuie să-și caute de lucru după aceea.

Există însă și o condiție. Școala unde profesorul își desfășoară activitatea trebuie să fie de acord. Cu alte cuvinte, profesorii se pot bucura de un an sabatic pentru a se ocupa de proiecte personale sau de hobby-uri, iar la întoarcere vor ocupa același post.

Totodată, noua lege specifică în mod expres că este vorba de 10 ani consecutivi. Un lucru important de știut este faptul că perioada de rezervare a postului didactic sau a catedrei se consideră vechime în învățământ, scrie avocatnet.ro.

Un cadru didactic din România, titular și cu contract pe perioadă nedeterminată, poate beneficia de concediu fără plată pe durata unui an școlar, cu condiția ca școala să fie de acord. Va putea să facă acest gest o dată la zece ani, cu rezervarea postului pe perioada respectivă, după cum se menționează în acest proiect legislativ menit să modifice legea educației.

Sursa – ziarulunirea.ro