Femeile în gambling și eliminarea stereotipurilor

În decursul istoriei, jocurile de cazinou au fost percepute ca o activitate predominant dominată de bărbați, dar femeile au depășit barierele și au adus contribuții semnificative în lumea gamblingului.

Femeile au avut un rol variat, cu unele culturi care le-au permis să aibă un rol activ și să participe liber în cazinouri, iar altele în care participarea lor a fost limitată sau chiar interzisă. În general, societatea a evoluat, permițând astăzi ca femeile să aibă un rol activ în iGaming și să poată participa la jocurile de cazinou.

În trecut, experiențele de jocuri ale femeilor au fost oarecum ascunse printre statisticile reprezentative la nivel național și internațional. Însă cele mai recente date despre activitatea femeilor în lumea cazinourilor și jocurilor arată că aproape jumătate (42%) dintre femei au jucat la pariuri, în cazinouri, la loto sau la bingo în ultimul an.

Femeile cu vârsta cuprinsă între 35 și 54 de ani sunt cele mai predispuse să joace (32%), cu o participare ușor mai mică în rândul grupelor de vârstă mai tinere și mai în vârstă. Loteriile și lozurile sunt populare la nivel universal, dar femeile mai tinere joacă și jocuri de cazinou în privat cu prietenii lor și aleg preponderent sloturile.

În era cazinourilor online, femeile au devenit tot mai active. Acest lucru se datorează în special accesibilității și anonimității oferite de platformele de jocuri de casino online. Astfel, femeile se simt mai confortabil să participe la diferite jocuri și competiții pe cazinourile online din confortul propriului cămin.

De asemenea, știm că jocurile online devin din ce în ce mai populare în rândul femeilor de toate vârstele, în special cele cu vârsta peste 35 de ani. Acest lucru este determinat în parte de femeile care trec de la loto la sloturi. Totodată, tot mai multe femei încep și ele să se angajeze în industrie.

Conform unor studii, femeile încep să se orienteze tot mai mult spre jocurile de cazinou, în special sloturi, în timp ce bărbații se orientează spre poker, blackjack sau ruletă. Femeile preferă jocurile cu mize mai mici, dar la care pot petrece mai mult timp pentru relaxare și divertisment.

Femeile aleg să joace pentru a se deconecta de la stresul cotidian, uitând de toate problemele cu care se confruntă zilnic. Din aceste motive, majoritatea femeilor aleg jocuri ușoare, care să nu necesite prea multă concentrare sau prea multe reguli și cunoștințe.

Multă vreme, producătorii de jocuri și furnizorii au acordat o importanță mai mare jucătorilor de sex masculin, realizând diferite jocuri inspirate din filme, muzică, sport, majoritatea fiind orientate către jucătorii bărbați. Însă iată că în urma studiilor elaborate la nivel global, în care se arată clar că numărul femeilor care aleg să joace la cazinouri este în creștere, producătorii și providerii încep să dezvolte jocuri dedicate femeilor.

Sloturile par a fi cele mai populare în rândul femeilor prin prisma simplității jocurilor, dar și prin coloana sonoră, teme, coloristică, dar și a poveștilor existente la baza sloturilor. Femeile au nevoie de un mod de a se relaxa, fiind dispuse să petreacă un timp în fața ecranelor digitale cu posibilitatea de a câștiga.

Conform unui studiu, femeile ar avea șanse mai mari de câștig față de bărbați când vine vorba de jocuri și pariuri, cu un randament mediu de 19.79%. Evident că și vârsta e importantă în acest studiu. Bărbații cu vârstele între 25 și 34 de ani au pierdut în medie 8.7%, în timp ce femeile din aceleași categorii de vârste au câștigat în medie 127%. Tot în urma acestui studiu, reiese informația că bărbații se concentrează mai puțin, în timp ce femeile sunt mai loiale și se atașează emoțional mai repede de o anumită echipă

Totodată, femeile devin mai active în industria de gambling, ocupând diferite joburi în cadrul cazinourilor fizice, dar și online. În aceste vremuri în care se militează pentru egalitatea dintre sexe, femeile sunt acceptate mai ușor în diferite funcții din cadrul industriei de iGaming. Nu ar trebui să ne surprindă atunci când vedem femei în funcții de conducere ale cazinourilor sau femei ce au ales calea tehnologiei și ajung să fie femei programatoare, designeri, în departamentele de creație și marketing etc.

Ele sunt implicate în managementul cazinourilor, în dezvoltarea de jocuri, în marketing și în alte domenii conexe. Aceste progrese reflectă o abordare mai deschisă în privința angajării și promovării în industria jocurilor de cazinou.

Există numeroase exemple de femei care au avut succes la cazinouri și care au obținut sume importante în cazinouri sau la jocurile de poker. Acest lucru subliniază faptul că succesul în jocurile de cazinou nu este legat de gen, ci de abilități, strategie și noroc.

Sunt femei care militează pentru promovarea jocurilor spre clienții de sex feminin, dar și pentru sprijinirea sportivelor și promovarea sportului feminin. Femeile iubesc sportul și le vedem adesea în tribune sau în fața televizoarelor susținând jucătorii și echipele preferate, dar doar 15%, poate 20% dintre pariori sunt femei.

În concluzie, femeile au jucat și continuă să joace un rol important în industria jocurilor de noroc, ca jucătoare, angajate și formatoare de opinii. Egalitatea de sexe și diversitatea sunt considerate tot mai importante în industrie, iar femeile continuă să se implice în mod activ în lumea gambling-ului. Acestea promovează jocurile, dar și jucatul responsabil. Femeile sunt implicate în diferite acțiuni de prevenție a dependenței de jocurile de cazinou.

Proiectele, conferințele și organizațiile conduse de femei pot aborda provocările specifice genului și pot aduce conștientizarea problemelor relevante. Ar trebui să scăpăm de stereotipuri și să nu mai desconsiderăm femeile.

Eliminând stereotipurile și oferind șanse egale, putem construi o comunitate focusată pe talentele și realizările jucătorilor, indiferent de sex. Jucați responsabil și pariați sumele pe care sunteți dispuși și dispuse să le pierdeți. Norocul nu ține cont de sex, de afinități sau de pasiuni. Tratați jocurile de cazinou ca pe o sursă de divertisment și sursă de relaxare.