CJH a atras fonduri pentru achiziționarea de noi microbuze școlare pentru școlile hunedorene

Consiliul Județean Hunedoara a obținut finanțarea pentru achiziția de microbuze electrice școlare pentru transportul elevilor. Proiectul este finanțat prin Ministerul Educației, din fonduri alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În cadrul apelului PNRR/2023/C15/MEDU/I10 „Microbuze electrice pentru elevi”, Ministerul Educației a publicat, astăzi, lista proiectelor selectate, iar proiectul depus de Consiliul Județean Hunedoara (în calitate de lider de proiect), „Transport verde – Microbuze electrice pentru elevi în județul Hunedoara”, se numără printre cele admise la finanțare.

„Educația și îmbunătățirea condițiilor de transport se numără printre prioritățile noastre imediate, iar existența unei axe de finanțare pentru microbuze școlare ne-a oferit posibilitatea de a aplica pentru achiziția acestor mijloace de transport moderne și ecologice”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

În total, județului Hunedoara i-au fost alocate peste 30 de milioane de lei. În prima tranșă, vor fi achiziționate microbuze școlare electrice pentru 23 de primării din mediul rural, în valoare de aproape 6 milioane de lei.

„Apreciem foarte mult efortul și munca depusă de către conducerea și serviciul de specialitate din cadrul Consiliului Județean Hunedoara în realizarea Proiectului referitor la achiziționarea de microbuze școlare pentru 23 de UAT- uri. Astfel se creează premisele pentru a asigura accesul la școală al elevilor în condiții optime. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în scrierea acestui proiect, în special domnului președinte Laurențiu Nistor și doamnei Paula Enuț de la serviciul de specialitate”, a declarat prof. Maria Ștefănie, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

Acest proiect de achiziție a microbuzelor electrice școlare vine în sprijinul elevilor care fac naveta la școală și care vor avea condiții de transport mult îmbunătățite. De asemenea, oferă posibilitatea realizării unei rețele de transport verde, dotată la standarde înalte, inclusiv cu stații de încărcare.