Start la ediția 2023 a ”Zilelor orașului Uricani”

Începând de miercuri, 16 august 2023 și până duminică, 20 august 2023, locuitorii din Uricani sunt invitați să ia parte la o nouă ediție a ”Zilelor Orașului Uricani”. Organziator al acestui amplu eveniment cultural-artistic, sportiv și de divertisment este Primăria și Consiliul local al orașului Uricani.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu spune că ”Zilele orașului Uricani” debutează, ca de obicei, cu o serie de înbtreceri sportive la care sunt angrenați sute de locuitori din comunitatea uricăneană și va culmina, la finalul săptămânânii, cu trei zile de spectacole artistice care vor aduce în fața publicului artiști îndrăgiți din comunitatea locală a Uricaniului și a Văii Jiului, precum și nume sonore ale show-biz-ului din țara noastră.

Întrecerile sportive încep de miercuri, 16 august 2023 când vor avea loc finalele concursurilor de tenis de masă pentru pensionari și femei. Întrecerile vor avea loc, la sala fostului sediu al Finanțelor Publice din orașul Uricani (la FISC), începând cu ora 12,00. Finalele competiției de tenis de masă, categoria masculin, vor avea loc joi, 17 august 2023, de la ora 12,00 în aceeași locație. Tot joi, 17 august 2023, la Casa de cultură din Uricani vor avea loc finalele competițiilor de table și șah (pentru activi și pensionari), acestea derulându-se începând cu ora 10,00.

”Competițiile sportive fac parte din tradiția Zilelor orașului și se bucură de o participare largă a cetățenilor, motiv pentru care am instituit și în acest an premii pentru câștigători. Astfel, pentru fiecare categorie de concurs premiile pornesc de la 30 de lei, pentru mențiune și ajung la 100 de lei, pentru locul I. Chiar dacă este vorba despre sume de bani simbolice, pentru că nu premiile sunt cele care-i determină pe cetățenii uricaniului să participe la aceste competiții, am considerat că pe lângă mult mai râvnitele diplome, merită să-i recompensăm pe câștigători și cu bani de bere sau suc, după caz și după vârstă”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Pentru cele trei zile cu spectacole artistice, de vineri, sâmbătă și duminică, organizatorii au încropit un program special, în care-și vor găsi locul pe scenă și în inimile publicului cei mai talentați dintre artiștii Uricaniului și ai Văii Jiului împreună cu invitați de renume. Astfel, vineri, 18 august 2023 pe scenă vor urca Haiducii lui Neag, Carina Manolescu, Adina Cernat, Ionel Marțincu și Ionela Magyari în deschiderea show-ului pe care-l vor face la Uricani Ionică Ivan, Diana Selagea, Petre Crăciunescu, Alexandra Giurgiu, Ion Drăgan și Alexia & Band. Sâmbătă, în deschiderea spectacolului artistic vor urca pe scenă artiștii locali DJ Flo, Alexia și Sara Ianc, Radu Moldovan, Alecsia Ilieș, Antonia Moraru și Andrei Calotă, seara fiind completată de prezența pe scenă a remarcabililor artiști Alisa Toma, Ionuț Tudorescu, Ovidiu Olari și 3 Sud Est. Similar, duminică, 20 august 2023, artiștii locali Roxana și Andreea Dinea-Iacobescu, Cristina și Dragoș Stoi, Izabella Ianc, Lenuța Ciuta și Roberta Maxer vor deschide spectacolul artistic în care vor mai cânta Nicoleta Anculia, Felicia Costa, Andrada și Marinică Paul, Bobby, Iulia Dumitrache, Daniela Gyorfi și Nicoleta Nucă.

Toate spectacolele vor începe la ora 18,30 iar duminică seara, în încheierea ”Zilelor orașului Uricani” va avea loc și un impresionant foc de artificii la miezul nopții. Pe toată perioada desfășurării ”Zilelor orașului Uricani” aici vor funcționa un parc de distracții, un târg meșteșugăresc și terase cu produse specifice de street-food.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu invită toți cetățenii orașului Uricani, cu mic cu mare, dar și locuitorii Văii Jiului și turiștii aflați în aceste zile în stațiunile de pe Valea Jiului să participe la sărbătoarea uricănenilor, care va fi ca de fiecară dată, una memorabilă.