Raliul automobilistic ”Trofeul Straja” revine la Lupeni cu o nouă ediție, în luna septembrie

Succesul reputat anul trecut de raliul automobilistic de la Lupeni, dotat cu ”Trofeul Straja” și inclusiv ca etapă a Campionatului Național de Viteză în  Coastă a consemna și înscrierea acestuia în evenimentele cu periodicitate constantă organizate în apreciata stațiune montană din vestul Văii Jiului.

Pe cale de consecință, anunțul că o nouă ediție a ”Trofeului Straja” la automobilism va avea loc în acest an, la începutul lunii septembrie, pe circuitul de pe drumul de acces spre stațiunea Straja Lupeni, este unul firesc și așteptat de sportivi dar și de iubitorii curselor de mașini din Valea Jiului. Evenimentul este programat să se desfășoare anul acesta în data de 2 septembrie, concursul de pe circuitul de la Straja consemnând cea de-a cincea etapă a Campionatul Național de Viteză în Coastă. ”Trofeul Straja”, ediția a II-a va fi organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv înpreună cu Auto-Blic și Asociația Auto-Moto Retezat, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni, Asociației Pro Straja și al Consiliului Județean Hunedoara.

Traseul concursului de automobilism de la Lupeni va avea o lungime de 5,5 km, fiind vorba de un segment din partea superioară a drumului județean 664A Lupeni-Straja. Pe acest drum de munte cei mai titrați piloți de raliuri auto din România vor urca și coborî de zeci de ori, atât în cele două întreceri oficiale, cât și în turele de recunoaștere și cele de antrenament. Toate cursele vor putea fi urmărite gratuit de turiști și de către toți pasionații de automobilism din Valea Jiului.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță este de părere că acest concurs de raliuri auto constituie deja încă un punct de atracție al stațiunii Straja în sezonul de vară, unul ce poate contribui la promovarea acestei destinații turistice, constituind în același timp încă o oportunitate pentru operatorii de turism de la Straja dar și pentru sectorul de comerț și servicii din municipiul Lupeni. ”Fără îndoială, un eveniment automobilistic de anvergură, înscris în calendarul competițional al Federației Române de Automobilism Sportiv reprezintă încă un pol de atracție turistică pentru municipiul Lupeni, dar și o oportunitatea de dezvoltare a sectorului de turism din stațiunea Straja, în sezonul de vară. Așa cum am văzut și la prima ediție, în vara anul.ui trecut, un astfel de eveniment aduce sute de oameni care participă direct la competiție, dar atrage și un număr mare de turiști din rândul celor pasionați de automobilism. Eu cred că este o bună șansă pentru noi de a aduce din nou în atenție Straja și de a crește interesul oamenilor pentru această stațiune, care este la fel de frumoasă și vara și care ne dorim să devină o destinație pentru turiștii iubitori de munte și în acest sezon de vară”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Pentru buna desfășurare a evenimentului cei de la Asociația Pro Straja, împreună cu organizatorii au realizat chiar și o pagină pe facebook, unde sunt cuprinse câteva date despre noua etapă, locuri inedite despre Straja și împrejurimi, locații  de cazare, etc.