Promovarea în Divizia C, noul obiectiv al echipei de fotbal Minerul Lupeni

După o scurtă vacanță der vară, lotul de fotbal al Clubului Sportiv Minerul Lupeni și-a reluat în forță antrenamentele în vederea deschiderii noului sezon competițional 2023-2024 care începe sâmbătă, 26 august 2023.

Pentru această ediție de campionat, fotbaliștii de la Minerul Lupeni au în față un obiectiv ambițios, trasat de suporteri, acceptat și susținut de finanțatorii clubului. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că, în Consiliul de coordonare al acestui club-fanion al sportului din Valea Jiului, împreună cu ceilalți finanțatori, Comexim R, Diacom și Hercules, a fost stabilit drept obiectiv al sezonului competițional, nici mai mult,  nici mai puțin decât promovarea în eșalonul superior.

”Am analizat împreună cu echipa tehnică a clubului, dar și cu Emil Părău, Constantin Dicu și Ion Hațegan, administratorii firmelor care susțin financiar clubul Minerul Lupeni, evoluția echipei de la reînființarea acesteia și până în prezent. Suntem convinși că, în actuala formulă, nu putem să ne stabilim un alt obiectiv pentru noul sezon competițional decât clasarea pe locul I la finalul campionatului și intrarea în barajul pentru promovarea în eșalonul superior al fotbalului românesc. Le doresc succes antrenorilor și jucătorilor de la Minerul Lupeni în îndeplinirea acestui obiectiv și-i asigur că se vor bucura de întreaga noastră susținere pentru a-l realiza. De asemenea, invit suporterii echipei fanion a municipiului Lupeni, iubitorii de fotbal să fie, la rândul lor alături de echipa noastră, să vină la stadion pentru a se bucura de fotbal și pentru a-i încuraja pe sportivii echipei în vederea îndeplinirii acestui obiectiv ambițios, dar pe deplin realizabil”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Gândurile acestuia sunt împărtășite și de unul dintre cei mai importanți finanțatori ai sportului lupenean, omul de afaceri Emil Părău. ”Locul echipei de fotbal Minerul Lupeni este în Divizia C. Cred că perioada de acomodare a lotului de jucători și a staff-ului tehnic, perioada de sudare a noii echipe Minerul Lupeni în Liga a IV-a a fost una suficientă și, împreună cu toți suporterii și susținătorii echjipei, ne dorim ca Minerul Lupeni să reușească, la finalul sezonului competițional 2023-2024 să promoveze în Divizia C. Noi suntem alături de echipă cu tot ceea ce depinde de noi și mă bucur că împreună cu toți factorii implicați am fost de acord să ne propunem ca unic obiectiv al acestui sezon promovarea. Hai, Minerul!”, a declarat Emil Părău.

Noul sezon competițional de fotbal începe, în Liga a IV-a, sâmbătă, 26 august 2023. Minerul Lupeni va întâlni, în prima etapă, echipa Jiul Petrila, într-un meci jucat în deplasare. În celelalte partide ale primei etape a Ligii a IV-a din județul Hunedoara se vor mai derfășura următoarele partide: Retezatul Hațeg – Aurul Brad, Dacia Orăștie – CSC Sântămărie Orlea, CSM Deva II – Victoria Călan, Minrul uricani – Șoimul Băița, CSM Mihai Viteazu Vulcan – Gloria Geoagiu.

În următoarea etapă, prima pe teren propriu, Minerul Lupeni va întâlni sâmbătă, 2 septembrie, echipa Dacia Orăștie.

Hai, Minerul!