Noua lege a pensiilor: Pensiile mici vor creşte, anunță Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că este posibil ca Guvernul să elaboreze o nouă lege a pensiilor până la sfârșitul anului. Acesta a subliniat că „pensiile mici vor crește cu certitudine”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Ciolacu a precizat că Comisia Europeană a solicitat închiderea inechităților din interiorul legii pensiilor, dar nu a cerut majorarea pensiilor pentru cei care au avut în activitate mai mult decât vor primi la pensie.

Premierul a asigurat că pensiile mici vor beneficia de creșteri, iar abordarea va fi diferențiată în funcție de venituri. Totodată, a subliniat că nimeni nu va fi privat de drepturile sale, și că este normal să se învețe lecția din perioada în care pensiile și salariile au fost tăiate în România.

În ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Ciolacu a menționat că România are intenția de a depune „întreg pachetul” de negociere a PNRR, cererea de plată numărul 3 și REPower EU. El a subliniat că Comisia Europeană dorește să încheie negocierile privind PNRR până la sfârșitul lunii octombrie.

Cu privire la modificarea PNRR, țara noastră urmează să depună propunerile după o discuție în comisia tehnică. Ciolacu a declarat că România dorește să depună cererea de plată numărul 3 mai devreme și că există un singur termen de îndeplinit, respectiv reforma privind pensiile speciale. Prim-ministrul a exprimat încredere că negocierile vor fi finalizate într-o săptămână.

Sursa – ziarulunirea.ro