Primăria Petrila are un microbuz nou pentru transportul elevilor la unitățile de învățământ

Unitățile de învățământ din orașul Petrila sunt pregătită în mod corespunzător pentru a-i primi pentru elevi în noul an școlar 2023-2024.

Aceasta nu este însă singura veste bună  pe care Primăria orașului Petrila o aduce elevilor din localitate. Primarul Vasile Jurca anunță cu bucurie că elevii petrileni vor avea la dispoziție, în acest nou an școlar și un nou microbuz școlar pentru transportul de la domiciliu la unitățile de învățământ și invers. Noul mijloc de transport care a intrat în posesia administrației publice locale din orașul Petrila, în acest scop, este unul ultramodern.

”Am primit de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Consiliul Județean Hunedoara, un microbuz școlar cu 16 + 1 locuri destinat transportului elevilor din orașul Petrila, pentru care îi mulțumesc președintelui Consiliului Județean, domnul Laurențiu Nistor și ministrului Dezvoltării, domnul Adrian-Ioan Veștea. Noul mijloc de transport este unul modern, elegant și sigur, așa cum sunt de altfel cerințele pe care le impune transportul copiilor la școală”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Repartizarea unui astfel de nou mijloc de transport pentru copiii din Petrila reprezintă un sprijin real pe care administrația publică îl poate oferi elevilor, cu atât mai mult cu cât mulți dintre copiii care merg la școală domiciliază în localitățile rurale componente, la distanțe destul de mari față de unitățile de învățământ la care sunt arondați. ”Ne dorim foarte mult ca toți copiii din orașul Petrila și localitățile rurale componente să aibă nu doar dreptul, ci și sprijinul necesar pentru a merge la școală. Transportul gratuit de acasă la școală și retur este încă o formă de sprijin pe care noi, administrația publică locală, o putem asigura în sprijinul familiilor cu copii de vârstă școlară. Sigur că mai sunt și alte forme de sprijin pe care Primăria și Consiliul local al orașului Petrila le derulează în vederea sprijinirii accesului la educație al tuturor copiilor din orașul nostru. Pentru că suntem la începutul unui nou an școlar, le doresc tuturor elevilor succes la învățătură, dascălilor multă putere de muncă și părinților, răbdare și sprijin pentru copiii angrenați în activitățile de învățământ”, a mai spus primarul Vasile Jurca.

Noul microbuz școlar de 16 locuri pus la dispoziția elevilor petrileni a fost achiziționat de Consiliul județean Hunedoara, în cadrul unui program derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației locale.

Consiliul județean Hunedoara are în derulare mai multe proiecte prin care sunt achiziționate și puse la dispoziția autorităților publice locale mijloace de transport moderne pentru asigurarea transportului elevilor la școală. ”„Educația și îmbunătățirea condițiilor de transport se numără printre prioritățile noastre imediate, iar existența unei axe de finanțare pentru microbuze școlare ne-a oferit posibilitatea de a aplica pentru achiziția acestor noi mijloace de transport moderne și ecologice, pe care le-am pus la dispoziția mai multor primării din județ, care ne-au solicitat astfel de mijloace de transport”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.