”Caravana inimii” ajunge la Lupeni!

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara și Primăria Municipiului Lupeni va organiza în data de 12 septembrie 2023, la Clubul Pensionarilor  (Zona Nivelt), cu începere de la ora 10:00, o acțiune dedicată Zilei Mondiale a Inimii.

În cadrul acțiunii se vor efectua gratuit, următoarele proceduri:

  • Efectuare electrocardiograma EKG pentru identificarea problemelor cardio;
  • Efectuare spirometrie pentru identificarea problemelor pulmonare;
  • Efectuare INR-probă din sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante;
  • Măsurarea glicemiei, măsurarea tensiunii arteriale;
  • Hemoglobina glicozilată- evaluare și monitorizare a controlului glicemic, după caz
  • Determinare indice braț-gleznă pentru identificarea unei boli arteriale periferice (BAP)-care crește riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral.

Cei care doresc să beneficieze de aceste consultații gratuite trebuie să dețină asupra lor buletinul sau cartea de identitate.

”Suntem în permanență preocupați de starea de sănătate a cetățenilor din comunitatea noastră locală. În acest sens, după cum am mai informat, Primăria municipiului Lupeni a reușit să obțină fonduri importante pentru finanțarea unor investiții în infrastructura sanitară și în dotarea cu aparatură de specialitate a secțiilor Spitalului municipal Lupeni. După cum se știe, în mod constant derulăm o serie de acțiuni care au ca subiect sănătatea populației, prin intermediul Subfilialei locale de Crucea Roșie, dar și cu alți parteneri. Tot în acest context se înscrie și această acțiune pe care o realizăm cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii împreună cu Consiliul județean Hunedoara și cu Asociația Salvital, acțiune la care invităm seniorii comunității locale din Lupeni să participe cu toată încrederea, pentru că, așa cum știm cu toții, sănătatea e mai bună decât toate!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acțiunea ”Caravana Inimii” s-a desfășurat în aceste zile și în alte localități ale Văii Jiului și județului Hunedoara.