Două ”Pantere negre” din Petroșani, pe podiumul noilor campioni mondiali la Taekwon-doo

Echipa națională de Taekwon-do a României a reușit performanța de a cuceri primul loc în clasamentul general pe țări, la Campionatul Mondial de Taekwon-do Itf, care s-a desfășurat în aceste zile la Tampere, în Finlanda.

Din lotul noilor campion mondiali fac parte și doi sportivi din Petroșani, componenți ai CS ”Pantera neagră”, clubul sportiv condus de Ionuț Lascău.

Leonard Ienulesc și Elena Șamotă, sportivii din Petroșani convocați la lotul național pentru această importantă competiție, au avut o evoluție remarecabilă, reușind că cucerească nu mai puțin de 4 medalii mondiale.

Astfel, Leonard Ienulesc a reușit să devină campion mondial cu echipa României, dar și vicecampion mondial la individual, la categoria Tehnici speciale.

La rândul său, sportiva Elena Șamotă a reusit să devină vicecampioană mondială cu echipa României la categoria de concurs Tehnici speciale, obținând de asemenea și un loc trei la categoria Tull, pe echipe.

Selecționata României a cucerit, la Campionatul Mondial de Taekwon-do Itf din Finlanda 12 medalii de aur, 18 medalii de argint și 14 medalii de bronz. În urma rezultatelor obținute de sportivii din lotul național al Federației Române de Taekwon-do Itf, echipa țării noastre a reusit să se claseze pe primul loc în clasamentul general pe țări, devenind astfel noua Campioană Mondială la Taekwon-do Itf. Acest rezultat este cel mai valoros din istoria Taekwon-do ITF România, o istorie de peste 30 de ani!

Felicitări tuturor sportivilor din lotul Romaniei și antrenorilor pentru aceste minunate rezultate!