Lucrări avansate la podul de legătură cu centura orașului Petrila

Pe șantierul de la intrarea în orașul Petrila, lucrările la construirea noului pod peste Jiul de Est care va lega drumul principal de acces din orașul Petrila cu șoseaua de centură a localității, decurg într-un ritm accelerat, iar reprezentanții constructorului, firm,a hunedoreană DRUPO apreciază că termenul stabilit pentru finalizarea acestora va fi cu mult devansat.

Progresul lucrărilor a fost constatat și de președintele Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor aflat zilele trecute într-un periplu la obiectivele de investiții derulate de administrația județeană, în care a fost inclus și cel de la Petrila. ”Lucrările au început în luna mai a acestui an, iar stadiul fizic este de 75%, deși termenul de execuție este de 12 luni. Semnalele din teren ne arată că lucrările vor fi finalizate înainte de termen! Până în prezent, au fost executate lucrări de infrastructură și suprastructură, lucrări de structură rutieră, precum și realizarea infrastructurii subterane pentru rețelele de iluminat public și fibră optică. Felicit constructorul pentru mobilizarea exemplară și pentru seriozitatea cu care tratează acest proiect de investiții al Consiliului Județean Hunedoara”, a declarat Laurențiu Nistor.

Acesta a precizat că acest proiect de investiții, derulat cu fonduri atrase prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” vine ca urmare a demersurilor inițiate de primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

”Este foarte adevărat! Despre necesitatea acestei investiții, noi vorbim de mulți ani la Petrila. Atunci când a fost lansat programul ”Anghel Saligny”, am mers, împreună cu domnul Costel Avram, la președintele Laurențiu Nistor, pe care l-am rugat să ne sprijine în realizarea acestei investiții. Ca de fiecare dată, am fost ascultat și iată că ne aflăm acum într-un stadiu avansat în ceea ce privește construcția acestui pod peste Jiu care, pe de o parte, va scoate traficul greu din centrul orașului Petrila, fluidizând circulația, iar pe de altă parte va facilita accesul celor care vin la Exploatarea Culturală Petrila și care merg, mai departe, spre obiectivele turistice din Jieț, Parâng, Cheile Jiețului și Transalpina”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Urmează, în evoluția acestui proiect de ivestiții publice în infrastructura de transport, realizarea unor lucrări de finisaj ale structurii rutiere, amenajarea de trotuare și acostamente, montarea stâlpilor de iluminat public, marcaje și indicatoare rutiere privind siguranța circulației. Președintele CJH, Laurențiu Nistor a constatat, la fața locului, că accesul din drumul principal pe acest pod este obturat de un stâlp de iluminat stradal amplasat chiar în curbă și a cerut, în mod expres, constructorului să mute acesl stâlp în așa fel încât orice pericol privind circulația rutieră spre și dinspre noul pod peste Jiu de la Petrila să se poată face fără nici cel mai mic risc de accidente.

Obiectivul, în valoare de 7,6 milioane de lei, este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și Bugetul propriu al Consiliului Județean Hunedoara.