Proceduri medicale în premieră la Compartimentul de Cardiologie Intervențională și Cateterism Cardiac de la Spitalul de Urgență din Deva

Opt pacienți cu vârste cuprinse între 42 și 69 de ani internați cu programare în cadrul secției Cardiologie de la Spitalul Județean de Urgență din Deva, au fost supuși unor proceduri coronarografii diagnostice, proceduri de coronarografie și angioplastie coronariană cu implant de stenturi farmacologic active. Numărul total de stenturi implantate a fost de 10.

Intervenția constituie o premieră la unitatea medicală din Deva și a fgost posibilă ca urmare a investițiilor și dotărilor realizate la Spitalul județean de Urgență din Deva, prin programele susținute de Ministerul Sănătății, dar mai ales prin proiectele de investiții derulate de Consiliul județean Hunedoara, în subordinea căruia funcționează spitalul.

De altfel, președintele Consiliului județean Hunedoara a salutat succesul repurtat de exhipa de medici din cadrul Secției de Cardiologie a SJU Deva și a dat asigurări că proiectele Consiliului județean Hunedoara pentru modernizarea sistemului medical constituie, în continuare, o prioritate a activității sale în fruntea administrației județene. ”Felicit echipa de lucru mixtă, compusă din cadre medicale din Timișoara și Deva, pentru aceste intervenții chirurgicale realizate în premieră la Spitalul Județean din Deva, tot așa cum felicit conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva pentru eforturile pe care le depune pentru a transforma spitalul din Deva într-o unitate medicală de înaltă performanță! Mulțumesc prim-ministrului Marcel Ciolacu și ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, pentru sprijinul acordat în îmbunătățirea constantă a serviciilor medicale la Spitalul Județean de Urgență din Deva! Mulțumesc Consiliului Județean Hunedoara pentru aprobarea proiectelor care vizează modernizarea SJU Deva, precum și colegilor mei din aparatul de specialitate pentru implicare”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului județean Hunedoara.

Proceduri chirurgicale de coronarografie și angioplastie coronariană cu implant de stenturi farmacologic active realizate în premieră la Spitalul de Urgență din DEva, la începutul lunii octombrie 2023,  au fost efectuate de o echipă mixtă de medici specialiști de la spitalele din Deva și Timișoara, echipă formată din: Dr. Milovan Slovenski, Dr. Alexandru Gheorghiu, Dr. Constantin Blaj, Dr. Cătălin Popa, Dr. Patricia Blaj, Dr. Elisabeta Gruescu, As. Robert Diriczi, As. Aura Ionescu, As. Ildiko Nandrea, As. Daniela Draia și As. Anca Moldovan.