Col. (r) Constantin Fulga, noul subprefect al județului Hunedoara

Începând din 6 octombrie 2023, echipa de conducere a Instituției Prefectului județului Hunedoara este din nou completă, după ce pe postul de subprefect rămas vacant după demisia lui Gheorghe Bogdan Urdea, a fost numit, prin decizie a Guvernului, col (r.) Constantin Fulga.

Acesta a depus jurământul de învestitură în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat în sistem hybrid, la sediul Prefecturii Hunedoara. La ceremonia de învestire în funcție și depunere a jurământului, din partea Ministerului Afacerilor Interne au participat, în regim videoconferință, Secretarul de Stat Aneta Matei și Teodor Iulian Gheorghe, Directorul General al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului. De asemenea, au fost prezenți subprefectul Lorincz Szell, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, conducătorii structurilor teritoriale hunedorene ale Ministerului Afacerilor Interne, șefii serviciilor publice deconcentrate din județul Hunedoara și șefii structurilor de specialitate din cadrul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara.

Noul subprefect al județului Hunedoara, Constantin Fulga are 64 de ani, este fost cadru militar, ofițer cu rang de colonel în rezervă. Acesta este și un cunoscut și respectat om de afaceri din Valea Jiului, fiind acționar și director în cadrul mai multor companii private, printre care se numără și apreciatul lanț de magazine alimentare Edy-Ursu. Constantin Fulga este, de asemenea, prezent în viața publică în calitatea de președinte al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Valea Jiului, dar și al Asociației Comitetul de Inițiativă (asociația oamenilor de afaceri din Valea Jiului). Din anul 2022, Constatin Fulga este și membru al Partidului Social Democrat, acesta făcând parte din Organizația municipală PSD Lupeni.

”Sunt onorat de propunerea pe care am primit-o de a face parte din echipa care reprezintă Guvernul României în județul Hunedoara și, ca fost cadru militar, voi căuta să duc această misiune cu onoare și cu pricepere, așa cum de altfel am spus și în jurământul de învestire. Sper ca expereința mea profesională și administrativă să fie un plus pentru această instituție și, mai ales, îmi doresc să le fiu de folos cetățenilor din județul Hunedoara”, a spus Constantin Fulga, noul subprefect al județului Hunedoara.

Prezent la ceremonia de învestire a acestuia, președintele CJH, Laurențiu Nistor apreciază că numirea în funcția de subprefect al județului Hunedoara a col. (r) Constantin Fulga este un câștig pentru administrația județeană. ”Îi urez mult succes domnului subprefect Constantin Fulga și îl asigur că administrația județeană este deschisă pentru o colaborare cât mai bună pentru binele cetățenilor județului Hunedoara”, a spus președintele CJH, Laurențiu Nistor.

Numele lui Constantin Fulga a fost vehiculat, în ultima perioadă și în sfera electorală, existând unele discuții potrivit cărora acesta ar putea fi candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Petroșani, în alegerile de anul viitor. Zvonurile nu sunt confirmate de președintele executiv al PSD Hunedoara, senatorul Cristian Resmeriță, cel care coordonează îndeaproape activitatea politică a social-democraților în Valea Jiului. ”Nu am auzit aceste discuții, însă ceea ce pot să vă spun este că în Organizația PSD Petroșani nu s-a discutat un astfel de subiect, singurul candidat deja validat pentru alegerile locale de anul viitor este Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni. În același timp, cred că domnul Constantin Fulga, pe care am reușit să-l conving să revină în viața politică și care este membru al Organizației PSD Lupeni, pe care o conduc în mod direct, este un om valoros, un om serios și cu siguranță este un câștig pentru administrația publică la nivelul județului Hunedoara. Că se discută despre o posibilă candidatură a sa la Primăria Petroșani, asta nu pot să confirm, dar în același timp mă bucur că în sfârșit, se vehiculează numele unui candidat al PSD pentru funcția de primar la Petroșani cu un an înainte de alegeri, lucru care nu s-a mai întâmplat de multă vreme acolo”, a spus Cristian Resmeriță, președinte executiv al PSD Hunedoara.