Miniștrii Muncii și Familiei vin la Petroșani cu vești pentru pensionarii din Valea Jiului

Potrivit unui anunț făcut de senatorul Cristian Resmeriță, președintele executiv al Organizației județene PSD Hunedoara, vineri, 27 octombrie 2023 vor fi prezenți la Petroșani doi importanți membri ai Cabinetului condus de Primul Ministru Marcel Ciolacu. Este vorba despre ministrul Muncii și Protecției Sociale, Simona Bucura-Oprescu și ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Elena Intotero.

În programul vizitei celor doi miniștri în Valea Jiului este cuprinsă o întâlnire cu Consiliul de coordonare al Sindicatului Muntele, dar și cu organizațiile de pensionari din Valea Jiului, precum și o vizită la una din exploatările miniere din cadrul CEVJ.

Pentru senatorul Cristian Resmeriță, prezența celor doi miniștri în Valea Jiului este cu atât mai importantă cu cât acesta își exprimă convigerea că vor fi lămurită și o serie de probleme ridicate de pensionarii din Valea Jiului dar și a salariaților, mai ales a celor care fac parte din sectorul minier, beneficiari în prezent ai pachetelor legislative cunoscute drept ”legile Resmeriță”, după numele inițiatorului acestora, probleme care au fost ridicate la Cabinetul parlamentar al senatorului Cristian Resmeriță.

”Important pentru mine este să rezolvăm problemele oamenilor și, în momentul de față, cea mai mare dorință a lor este ca legile pe care eu le-am facut, pachetul legislativ de pensii, să rămână în vigoare. Este vorba despre 4 legi foarte importante: Legea 221, care a recalculat pensile minerilor din 1990 până în 2010, Legea 135 – pe care ies toți în momentul de față cu acel coeficient împărțit la 20, și ies cu pensii bune, a-3-a lege este cea care a micșorat stagiul de cotizare la 15 ani pentru cei care lucrează la exploatările miniere pe închidere și acum, sunt sigur că ați observat, Complexul Energetic este tot pe închidere. Deci nu numai cei care munceau la Lonea și Lupeni pot sa beneficieze de lege, ci și cei de la Vulcan și Livezeni, pentru că din păcate tot Complexul este pe închidere și atunci fiecare angajat poate să beneficieze de legea mea. Și, de asemenea, este o lege foarte importantă, ultima pe care am reușit să o scot, prin care toată lumea care lucrează în Valea Jiului poate să iasă cu 2 ani de zile mai devreme la pensie fără să fie penalizată. Și jurnaliștii, și eu, ca parlamentar, profesorii și brutarii, chelnerii și taximetriști, absolut toată lumea, beneficiază de această lege, deci pachetul acesta legislativ îi cuprinde pe absolut toți cei care sunt în câmpul muncii în Valea Jiului, precum și în alte zone ale județului nostru. Și eu cred că este foarte important să îi convingem pe toți, la nivel de București, că trebuie păstrate aceste chestiuni care sunt benefice pentru oameni!”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.