Medalie de Aur și Mențiune de Onoare pentru artistul fotograf Francisc Nemeth, în Serbia

Pe cât de talentat și pasionat, pe atât de meticulos și disciplinat, artistul fotograf Francisc Nemeth a trecut repede peste eurforia momentului anivesar al celor 50 de ani de carieră artistică sărbătorit în vara acestui an, abordând cu aceeași seriozitate care-l caracterizează prezența sa în expozițiile internaționale de fotografie la care este, în mod constant, invitat să participe.

Pentru această toamnă, artistul vuclănean a decis să transmită lucrări la două valoroase Saloane Internaționale de Fotografie din Europa, de la Novi Sad și Aleksinac. Una dintre cele 11 lucrări transmise la cele două saloane din Serbia, intitulată ”Zig-Zag in Nature” s-a bucurat din nou de succes, aducându-i distinsului artist fotograf din Valea Jiului două premii pe măsură.

”A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva…”, cu splendide culori aurii și ruginii, sau mai bine să culegem roadele naturii și pasiunii… Într-una din aceste frumoase zile de toamnă, m-a sunat poștărița să-mi spună că am un pachet extern de ridicat de la poștă. M-am dus în grabă și am avut bucuria să descopăr în pachet, cele două premii pe care le-am promit de la Salonul Internațional de Artă Fotografică: ”Vojvodina Circuit 2023”: o MEDALIE DE AUR de la salonul din Novi Sad și o MENȚIUNE DE ONOARE de la salonul din Aleksinac. Ambele premii pentru lucrarea: ”ZIG ZAG IN NATURE”, spune Francisc Nemeth.

Fotografia ”Zig-Zag in nature”, realizată în anul 2018 a avut parte de multe alte aprecieri naționale și internaționale, fiind multipremiate la importante saloane naționale și internaționale de artă fotografică. ”Domnișoara Maria Buta, cu care am realizat această imagine în anul 2018, astăzi este o doamnă deosebită, mama unui băiețel și a două fetițe gemene. Felicitări Maria, pentru toate! Mulțumesc pentru colaborare! Mulțumesc organizatorilor și juriilor pentru aceste premii, dar și pentru toate cele 11 lucrări trimise, care au fost expuse pe simezele acestor saloane de artă fotografică”, a transmis artistul fotograf Francisc Nemeth.

Noile premii obținute de maestrul Francisc Nemeth nu fac decât să confirme, o dată în plus (dacă mai era nevoie!) că acesta își continuă cu succes parcursul unei vieți dedicat pasiunii pentru arta fotografică.