Participare record și rezultate pe măsură la ”Bursa Locurilor de Muncă pentru Tineri” de la Deva

În seria activităților derulate de AJOFM Hunedoara în acest an, sub genericul ”Bursa Locurilor de Muncă”, evenimentul derulat vineri, 27 octombrie 2023 la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” din Deva și destinat, îndeosebi tinerilor, inclusiv absolvenți, persoane cu dizabilități sau cu risc de marginalizare spocială, a fost una care a întrecut toate așteptările.

Directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Georgeta Tomuța se declară mulțumită de felul în care toți factorii de decizie contactați de instituția pe care o conduce au răspuns invitației de a participa la acest eveniment și de implicarea fiecăreia în succesul acestei inițiative.

”La Bursă au luat parte un număr de 1.114 hunedoreni, dintre care 515 absolvenți, 19 tineri cu risc de excluziune socială, care provin din sistemul de protecție și 36 de tineri cu dizabilități, cu drept de muncă. Au fost contactaţi un număr de 120 de angajatori în vederea participării la Bursă şi au participat efectiv un număr de 72 de agenţi economici, iar oferta de locuri de muncă a numărat 624 de posturi. Pe lângă agenții economici, au fost alături de noi și reprezentanții Ministerului de Interne, pompieri, jandarmi, poliție, armată, pentru că, în această perioadă, sunt foarte multe locuri vacante la școlile acestor instituții. Ca noutate, i-am avut alături de noi și pe reprezentanții Aerodromului de la Săulești, care au adus inclusiv un planor. Au fost de asemenea, alături de noi ISJ Hunedoara, dar și tinerii din echipa Robotics Walley de la Petroșani, care au câștigat recent 50.000 de euro la ”Imperiul Leilor” pentru a dezvolta afacerea lor cu roboți. Așa cum am obișnuit hunedorenii în ultimii patru ani, bursele locurilor de muncă organizate de AJOFM Hunedoara sunt altfel. Suntem afară, suntem în stradă, suntem în locații publice și activitatea noastră este vizibilă și le mulțumesc tuturor celor care sunt alături de noi, dar și colegilor mei împreună cu care am depus eforturi pentru ca evenimentul sa fie la cel mai înalt nivel”, a declarat Georgeta Tomuța, director executiv al AJOFM Hunedoara.

În rândul numeroaselor persoane oficiale prezente la aceste eveniment s-a numărat și ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Elena Intotero, care a salutat inițiativa AJOFM și s-a declarat încântatîă de interesul tinerilor pentru acest eveniment. ”Felicitări organizatorilor și doamnei director Tomuța, precum și tuturor societăților și instituțiilor care au fost prezente la acest eveniment inedit, deosebit de reușit. De asemenea, vreau să felicit DGASPC pentru că au decis să aducă tineri cu probleme de sănătate, pe care eu îi numesc tineri speciali, pentru a fi încurajați să se angajeze, dar în egală măsură și pentru a aduce la cunoștința angajatorilor beneficiile pe care aceștia le au, în cazul în care au astfel de angajați”, a declarat ministrul Familiei, tineretului și egalității de șanse, Natalia Intotero.

În urma organizării acesteu Burspe a Locurilor de Muncă, AJOFM Hunedoara raportează că au fost selectați 389 de tineri în vederea angajării şi au fost direct încadrați în muncă 103 tineri, din care 3 persoane cu dizabilități. Agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au rămas efectiv încadrate în muncă.