„50 de secunde” de Daniel Oltean, o dramă psihologică premiată, în premieră la teatrul din Petroșani

Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani propune publicului iubitor de teatru, pentru finalul acestei săptămâni, o nouă premieră. Este vorba despre spectacolul „50 de secunde” de Daniel Oltean, o copleșitoare confesiune de fiu criminal, care va fi prezentat în premieră sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 18,00.

Daniel Oltean este cunoscut publicului petroșănean ca dramaturg al spectacolului „Moartea lui Ipu” din 2022.

Spectacolul reprezintă debutul regizoarei Mara Sermășan și este rezultatul parteneriatului dintre Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj. Din distribuție fac parte actorii: Bogdan Constantin Tălmaciu, Bianca Holobuț, Robert Vladu și Călin Manițiu. Scenografia: Marius Niculescu.

Piesa „50 de secunde” a câștigat în 2017 titlul de „Cea mai bună piesă românească a anului” la Concursul de Dramaturgie al UNITER.

Dialogul, construit ca un interogatoriu, cu secvențe de re-amintire, este confesiunea tulburătoare și traumatică a unui fiu care și-a ucis mama. De-a lungul discuției ni se dezvăluie, încetul cu încetul, o experiență-limită, o poveste despre durere și izbăvire, despre dușmănie și împăcare, despre căutarea echilibrului și liniștii interioare.

În ciuda subiectului special, piesa e scrisă cu mult nerv și are o dinamică interioară care ține trează atenția spectatorului, îi solicită empatia, îl poartă în poveste, îi ridică probleme despre iubire, familie, viață.

Biletele pentru premiera spectacolului „50 de secunde” de Daniel Oltean pot fi procurate de la agenția Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani sau de pe platforma iabilet.ro