Prezență la înălțime a județului Hunedoara la Târgul de Turism al României

Sute de persoane au vizitat deja standul organizat de Consiliul Județean Hunedoara la Romexpo – București, unde oferta de turism a județului Hunedoara este prezentată în cadrul ediției de toamnă a Târgului de Turism al României.

Evenimentul s-a deschis joi, 9 noiembrie 2023,în prezența miniștrilor Natalia Intotero – Ministrul Familiei și al Egalității de Șanse, Radu Oprea – Ministrul Antreprenoriatului și Turismului și a secretarului de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului – Lucian Rus. Acești au fost oaspeți de onoare la standul județului Hunedoara, cu atât mai mult cu cât Natalia Intotero și Lucian Rus aparțin acestui județ.

Acestora li s-au alăturat, la deschiderea Târgului de Turism al României vicepreședintele CJH Alin Țambă, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, directorul Direcției Generale de Administrare a Monumentelor și de Promovare Turistică a județului Hunedoara, Radu Barb, directorului Centrului de Cultură și Artă al județului Hunedoara, Ciprian Roman, consilierul județean Doinița Maria Bălănesc ș.a.

Directorul general al DGAMPT, Radu Barb spune că oferta de turism a județului Hunedoara este una mai mult decât generoasă: toate zonele etnografice dar și principalele obiective turistice sunt incluse în materialele de promovare realizate de specialiștii DGAMPT și reprezintă o invitație directă în aceste locuri minunate. Nu lipsesc nici produsele tradiționale hunedorene care sunt extrem de apreciate de către cei prezenți. De asemenea, cei care ajung la standul județului Hunedoara pot testa aplicația turistică a județului -„Discover Hunedoara” și aplicația Exploring Dacia – Sarmizegetusa Regia, o aplicație de realitate augmentată care prezintă detalii arhitectonice și artefacte dacice specifice sitului arheologic de la Grădiștea de Munte – Sarmizegetusa Regia.

”M-am bucurat să fiu prezent astăzi la deschiderea Târgului de turism al României, alături de Alin Țambă, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara și de alți colegi, să susținem inimoasa echipă care a pregătit excelent pavilionul județului Hunedoara. Am avut impresia că intru într-o poveste! O poveste posibilă atunci când două instituții subordonate Consiliului Județean Hunedoara și-au dat mâna pentru a realiza o prezență de excepție a județului la această ediție a Târgului de turism, deschisă la Romexpo. Felicit cele două colective, cel al DGAMPT (Direcția Generală pentru Administrare Monumente și Promovare Turistică), condusă de Radu Barb și cel al Centrului de Cultură și Artă al județului Hunedoara, condus de Ciprian Roman”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Județul Hunedoara este prezent la Târgul Național de Turism de la București, la standul cu numărul 27 aflat în pavilionul B2 de la Centrul Expozițional Romexpo. Târgul va fi deschis până duminică și poate fi vizitat între orele 09.00 și 18.00.