Primarul orașului Simeria, Iulius Bedea, suspendat din PSD pentru 6 luni

Biroul Permanent al Organizației Județene PSD Hunedoara a decis astăzi suspendarea calității de membru PSD a primarului orașului Simeria, Iulius Gelu Bedea pe o perioadă de 6 luni și schimbarea sa din funcția de președinte al Organizației Locale a PSD Simeria.

Măsura vine ca urmare a analizării evenimentelor petrecute în cursul zilei de 8 noiembrie 2023, în sediul Primăriei Orașului Simeria, mediatizate pe rețelele sociale și în mass-media, care au reliefat comportamentul inadecvat al primarului Iulius Gelu Bedea față de funcționarii din administrația locală pe care o conduce.

”Partidul Social Democrat nu admite derapaje de genul celor la care a asistat întreaga opinie publică. Avem convingerea că aleșii au datoria de a se preocupa în mod deosebit de bunăstarea comunității și de crearea unui cadru social echilibrat prin dialog deschis și implicare activă. De asemenea, interesele cetățenilor sunt mai presus de orice alte interese, iar PSD rămâne angajat în demersul de a susține dezvoltarea orașului Simeria”, se arată într-un  comunicat al Organizației PSD Hunedoara.

În funcția de președinte interimar al Organizației PSD Simeria a fost numit deputatul Ilie Toma, vicepreședinte al Organizației Județene a PSD Hunedoara.

În același timp, BPJ al PSD Hunedoara constată cu îngrijorare că prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, profită în mod abuziv de acest incident pentru a-și hrăni orgoliul și foamea de publicitate. Social-democrații consideră că rolul prefectului ca reprezentant al Guvernului în teritoriu este bine stabilit de legislația în vigoare și vizează respectarea legislației la nivelul administrațiilor publice și buna desfășurare a actvitățiilor instituțiilor deconcentrate. ”Derapajele prefectului județului Hunedoara, implicarea sa în influențarea anumitor comisii de disciplină, insistența cu care încearcă să-și impună punctele de vedere astfel încât să producă haos și neîncredere în anumite instituții, trebuie să înceteze! BPJ al PSD Hunedoara își manifestă încrederea că prefectul județului Hunedoara își va reanaliza conduita și va reveni în limitele prevăzute de lege”, se arată în comunicatul transmis de PSD Hunedoara.