Noi modernizări în infrastructura turistică din municipiul Lupeni

În perspectiva deschiderii unui nou sezon turistic în stațiunea Straja din municipiul Lupeni, autoritățile publice locale au pus în practică un nou program de reabilitare și modernizare a infrastructurii necesare pentru creșterea atractivității zonei și pentru modernizarea infrastructurii din zonele turistice ale localității.

În acest context se înscriu și investițiile care au loc în prezent în zona bazei de agrement Brăița, de la baza stațiunii Straja. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță arată că aici se desfășoară ample lucrări de asfaltare a tuturor arterelor rutiere de acces către stația de plecare a telegondolei, dar și a cărilor de acces către Bazinul didactic de înot, către locurile de parcare modernizate în anul precedent și către CNIPT Lupeni.

”În cadrul acestui proiect se execută lucrări de asfaltare a arterelor rutiere din zona bazei de agrement Brăița, care sunt completate de lucrări care vizează amenajarea de rigole pentru scurgerea apelor pluviale, dar realizarea și asfaltarea de noi parcări destinate turiștilor. Important de precizat este faptul că am amânat puțin execuția acestor lucrări, pentru a permite finalizarea altor proiecte majore, pe care le-am implementat în această zonă, respectiv introducerea gazului metan, realizarea de rețele de apă potabilă și canalizare, precum și punerea în funcțiune a unui transformator nou de energie electrică. Toate aceste investiții vor contribui la facilitarea accesului turiștilor în zona turitică a municipiului Lupeni, dar în același timp constituie tot atâtea argumente pentru investitorii care doresc să deschidă afaceri în domeniul turismului în zona de agrement. După cum știți, tot aici lucrăm din plin și suntem într-o fază avansată și cu lucrările de investiții la construcția bazinului didactic de înot din municipiul Lupeni. Dezvoltăm Lupeniul, zi de zi, iar etapele muncii noastre în această direcție sunt vizibile”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

În același context, al modernizării infrastructurii destinate turismului se înscriu și investițiile care au fost realizate, tot în această perioadă, în zona superioară a stațiunii, în satul de vacanță de la Straja, unde au fost asfaltate toate străduțele care fac legătura cu drumul principal, drum care a fost reabilitat, anul trecut, în urma unei investiții a Consiliului Județean Hunedoara.

În plus, odată cu deschiderea noului sezon de iarnă de la Straja, va fi implementat și un nou sistem de taxare, complet automatizat, care va permite o mai bună gestionare și operare a parcărilor de la baza stațiunii și din zona superioară a stațiunii Straja. O infrastructură rutieră complet modernizată și peste 1000 de locuri de parcare sunt puse la dispoziția turiștilor care vor veni, în acest sezon, în Straja. ”Pentru programul de asfaltare în zona Agrement Straja am avut alocați 800.000 de lei la capitolul bugetar ”Dezvoltarea Domeniului Schiabil din stațiunea Straja”, iar pentru sistemul de taxare am identificat o sursă de bani de la PNRR. Sunt 500 de mii de euro pe care îi investim în proiectul de modernizare a sistemului de taxare, pe care, dacă reușim să ne mișcăm repede și cu procedurile de implementare, vom reuși să avem, chiar de anul acesta, sistemul acesta modern de taxare”, a explicat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Cert este, după cum a mai precizat edilul, că investițiile în modernizarea sectorului de turism și creșterea gradului de interes al oamenilor față de această stațiune turistică, deja considerată o perlă a Văii Jiului, sunt în măsură să aducă un plus în tot ceea ce înseamnă perspectiva de dezvoltare și modernizare a stațiunii Straja, iar aceste investiții vor continua și în anii următori.