Oferta turismului hunedorean a făcut senzație la Târgul de Turism de la București

Timp de 4 zile, perioada în care s-a derulat, la Salonul Național Romexpo, ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, standul județului Hunedoara a făcut senzație șiu a primit vizita a peste 4000 de oameni, atrași de oferta prezentată aici de DGAMPT Hunedoara și Consiliul județean Hunedoara și dornici să cunoască mai multe despre frumusețea, tradițiile și istoria acestor locuri.

Consiliul Județean Hunedoara și Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică, în colaborare cu Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara au reușit astfel, prin participarea la ediția din acest an la Târgul de Turism al României să fie în centrul atenției tuturor, cu o prezentare complexă a tot ce înseamnă județul Hunedoara, promovând potențialul turistic, cultural și natural, la nivel național.

Potrivit directorului general al DGAMPT Hunedoara, Radu Barb, au fost distribuite mii de materiale promoționale și de promovare turistică, prin intermediul cărora sunt prezentate cele mai importante atracții Hunedorene – diferite zone de interes turistic, frumuseți naturale, monumente istorice sau case memoriale. De asemenea, au fost prezentate și degustate cele mai alese bucate tradiționale de la noi, iar tradițiile, dansurile și muzica specifice Hunedoarei au răsunat, spre bucuria tuturor.

De asemenea, cei interesați de istoria acestor locuri au putut admira replici ale celor mai prețioase comori dacice – brățările descoperite la Sarmizegetusa Regia, ale kosonilor, și au primit informații despre acestea de la specialiștii DGAMPT Hunedoara. În plus, prin aplicația informatică Exploring Dacia Sarmizegetusa Regia, cei care ajung în cetatea dacică pot vedea cum arătau unele piese antice.

Aplicația turistică oficială a județului „Discover Hunedoara”, a fost descărcată de sute de oameni pe durata târgului, fiind instrumentul ideal pentru a afla informații despre destinațiile de vacanță din județul nostru, precum și despre atracțiile turistice și posibilitățile de petrecere a timpului liber.

”Județul nostru a fost la înălțime la TTR 2023!  Este un obiectiv atins pentru Consiliul Județean Hunedoara și Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara. Vizitați Hunedoara!”, a declarat Radu Barb, director general al DGAMPT Hunedoara.

Foto: Remus Suciu