Când ajunge în România ciclonul care aduce iarna. Zonele în care sunt așteptate primele ninsori din acest an

Meteorologii anunță că un ciclon se îndreaptă către bazinul vestic al Mării Negre, aducând cu el o masă de aer rece și precipitații. Iarna ar putea face simțită prezența în weekend, afectând nu doar zonele montane, ci și cele joase de relief, cu posibilitatea căderilor de zăpadă la câmpie.

Depresiunea atmosferică va începe să influențeze țara de vineri, inițial aducând ploi în jumătatea vestică a țării. Totuși, spre seară, precipitațiile se vor extinde și în restul teritoriului, cu ninsori predominant la munte.

Ciclonul este așteptat să ajungă în bazinul vestic al Mării Negre sâmbătă, 18 noiembrie, intensificând precipitațiile în regiunile estice. Simultan, o masă de aer rece din est va determina scăderea temperaturilor, iar meteorologii nu exclud că, în zonele mai înalte de relief din estul și centrul țării, ploaia să se transforme în lapoviță și ninsoare, mai ales în timpul nopții. Chiar și la câmpie, există șanse de precipitații mixte.

Duminică, 19 noiembrie, vremea se va mai îndrepta, dar temperaturile vor rămâne scăzute, cu maxime de 1-3 grade în unele zone. Vântul puternic va accentua senzația de frig, în special în județele din estul țării.

Prognoza pe următoarele patru săptămâni arată că temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cu toate acestea, Administrația Națională de Meteorologie avertizează că traiectoria ciclonului poate suferi modificări, iar informațiile se pot actualiza în funcție de evoluția meteorologică.

Sursa – ziarulunirea.ro