Mesajul ”Glasurilor de argint” în Parlamentul României

”Să fie pace în lume!” Acesta este mesajul pe care l-au dus în Parlamentul României, în acorduri muzicale, copiii Grupului ”Glasuri de argint” de la Clubul Copiilor Valea Jiului.

Tinerii și talentații muzicieni coordonați de prof. Ileana Berki au fost prezenți, în aceste zile, la Palatul Parlmentului de la București, la invitația deputatului hunedorean Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Aceștia au susținut un concert de colinde în fața oamenilor politici, cărora le-au cerut să ia acele decizii înțelepte care să readucă pacea, speranța și iubirea în inimile oamenilor, arătând că pacea este esențială pentru prezentul și viitorul copiilor. De asemenea, ”glasurile de argint” au făcut ca în impresionanta clădire a Palatului Parlamentului să răsune frumoase colinde românești care vestesc marea sărbătoare a întregii creștinătăți, Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos. Concertul de la Parlament al ”Glasurilor de argint” din Valea Jiului s-a încheiat cu un la fel de emoționant și vibrant mesaj patriotic: ”Trăiască România!”

Elevii din cadrul Grupului ”Glasuri de argint” au fost însoțiți în acest mini-concert special, susținut la Parlament, de profesoara Ileana Berki, de directorul Clubului Copiilor Valea Jiului, prof. Cosmin Kiss și de părinți. Toți membrii delegației au avut, cu acest prilej, ocazia de a face un tur ghidat al Palatului Parlamentului, cea mai mare clădire publică din Europa.

Publicul din Valea Jiului va avea ocazia să-i asculte, la rândul său, pe acești copii minunați în concertele de la finalul anului 2023, începând chiar de sîmbătă viitoare, când soliștii grupului ”Glasuri de argint” vor cânta, împreună cu alți zeci de copii talentați și pasionți de muzică, în cadrul Festivalului-concurs ”Brăduțul de argint”, care va avea loc la Cinematograful ”Luceafărul” din Vulcan sâmbătă, 16 decembrie 2023, începând cu ora 10,00.

Festivalul ”Brăduțul de argint” este unul dintre cele mai apreciate concursuri județene de muzică, având o tradiție de aproape 25 de ani, ca rod al pasiunii aceluiași implicat dascăl și artist deosebit care este Ileana Berki.