Consilierii locali ai PNL Vulcan trec în echipa lui Cristian Merișanu

Consilierii locali ai PNL Vulcan trec în echipa lui Cristian Merișanu

Cei doi consilieri locali ai PNL Vulcan, Dănuț Anghel și Simona Constantin și-au anunțat decizia de a părăsi echipa liberală și de a se înscrie în organizația locală a Partidului Social Liberal, condusă acum de primarul Cristian Merișanu. Acestora li s-a alăturat și prof. Carmen Udrea, director adjunct al Școlii gimnaziale nr. 4 de la Vulcan.

”Transferul” politic al acestora de la PNL la PSD a fost anunțat astăzi, într-o conferință de presă care a avut loc la sediul PSD Vulcan, chiar de către Cristian Merișanu, la întâlnire fiind prezenți, de asemenea, senatorul Cristian Resmeriță (președinte executiv al Organizației județene PSD Hunedoara), Malvine Socaci (viceprimarul municipiului Vulcan) și Simona Băncilă (președintele Organizației de Femei a PSD Vulcan).

”Dincolo de lupte politice, municipiul Vulcan are nevoie de o echipă care să-și asume punerea în practică a proiectelor de dezvoltare locală și care să lucreze pentru oameni. Am avut acest crez încă de la momentul în care am fost ales, în urmă cu 4 ani, în funcția de primar. La scurt timp după alegeri am invitat toți liderii politici locali, toți consilierii nou-aleși, la o întâlnire în care le-am solicitat să vină alături de mine, să mă sprijine în susținerea proiectelor și acțiunilor necesare pentru dezvoltarea municipiului nostru. M-am bucurat să constat atunci că, pe lângă consilierii din PSD, au venit și cei doi consilieri aleși din partea PNL și am apreciat dorința lor de a face politică și administrație pentru cetățeni. Astăzi, mă bucur și mai mult să pot spune că am avut în domnul Dănuț Anghel și în doamna Simona Constantin, consilieri care au demonstrat că sunt oameni devotați comunității, consilieri care au votat toate proiectele care au adus milioane de euro pentru proiectele administrației locale de la Vulcan, fapt pentru care le mulțumesc”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

La momentul anului 2020, decizia celor doi consilieri liberali de a răspunde invitației primarului Cristian Merișanu de a discuta despre cum pot fi susținute în comun proiectele pentru Vulcan a fost cât pe ce să conducă la retragerea sprijinului politică de către PNL și excluderea acestora din Consiliul local. Dănuț Anghel, la vremea respectivă președinte al PNL Vulcan, își amintește și acum de acele momente: ”Am fost de-a dreptul șocat, la vremea respectivă, de acea decizie politică a colegilor din PNL care ne sancționau pentru simplul fapt că, din curtoazie dar mai ales din dorința de a ne îndeplini mandatul încredințat de vulcăneni, am participat la o simplă dezbatere inițiată de domnul primar Cristian Merișanu. Sigur că, după 4 ani în care ne-am simțit trădați, părăsiți de PNL, atunci când domnul primar Cristian Merișanu ne-a făcut invitația de a-l susține pentru un nou mandat am spus da. Până la urmă, PSD și PNL se află în coaliție iar, indiferent cum am privi lucrurile când vorbim, stăzi, despre alegerea celui mai bun candidat la funcția de primar în municipiul Vulcan, eu spun că acesta este categoric domnul Cristian Merișanu.”

La rândul său, consilierul local PNL Simona Constantin apreciază că, spre deosebire de actuala echipă a liberalilor vulcăneni, PSD este un partid în care spiritul democratic este viu, în care muca în echipă este apreciată și în care seriozitatea și profesionalismul sunt repere ale activității politice de zi cu zi. ”Voi părăsi PNL și mă voi înscrie, chiar de astăzi, în PSD. M-am hotărât să părăsesc această formațiune politică deoarece, în ultimii ani, nu am găsit nici măcar o cale de comunicare în PNL, partid pe care l-am reprezentat în Consiliul local. În schimb, în echipa PSD am găsit seriozitate, oameni care apreciază munca în echipă și profesionalismul. De aceea,  îl voi susține în continuare pe domnul primar Cristian Merișanu și întreaga echipă a PSD Vulcan precum și PSD la nivel național. Scurt, la obiect, nu mai doresc să fac parte din PNL iar opțiunea mea politică pentru anul electoral 2024 este PSD!”, a declarat prof. Simona Constantin.

Împreună cu cei doi foști lideri liberali, care au reprezentat PNL în Consiliul local de la Vulcan, PSD Vulcan a anunțat astăzi și intrarea în partid a directorului adjunct al Școlii gimnaziale nr. 4 Vulcan, prof. Carmen Udrea, respectat cadru didactic din localitate. ”Nu îmi este indiferent ce se întâmplă în orașul în care trăiesc și în care îmi desfășor activitatea. Am ales să vin alături de domnul Cristian Merișanu pentru știu ce fel de om este. I-am fost profesor și diriginte la școală și am lucrat împreună, în acești 4 ani de când este primar și am văzut cât este de dedicat muncii în administrație și, în general, vulcănenilor”, spune prof. Carmen Udrea.

Cooptarea în PSD a celor doi consilieri locali ai PNL de la Vulcan, care vine după ce, săptămâna trecută, Rodica Pițiguș, fondatoarea organizației AUR de la Vulcan a decis să se alăture echipei social-democrate, vine ca o confirmare a ”politicii ușilor deschise” cu care primarul Cristian Merișanu abordează anul electoral 2024, convins fiind că tot  ai mulți oameni valoroși, care cred în șansa Vulcanului de a cunoaște o dezvoltare similară celei de la Lupeni, spre exemplu, este posibilă cu sprijinul PSD. De acest lucru este convins și președintele executiv al Organizației județene PSD Hunedoara, senatorul Cristian Resmeriță. De multe ori, vulcănenii ne spun că trebuie să facem și la Vulcan ceea ce fratele meu, Lucian Resmeriță a reușit să facă la Lupeni. Eu vreau să vă spun că, la Vulcan, împreună cu primarul Cristian Merișanu și cu oamenii valoroși care, în număr tot mai mare, vin alături de el, pornim în aceste alegeri de pe poziția întâi și tot împreună putem face mai mult, putem face în așa fel încât acest municipiu să fie cel mai frumos din această zonă a țării. Mă bucur să constat că oameni valoroși, oameni implicați, oameni dedicați comunității, care au avut alte simpatii politice, s-au convins că PSD este acel partid care vrea cu adevărat să facă ceea ce oamenii așteaptă de la un primar, de la consilierii locali, de la oamenii politici în general”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.