”Citești și câștigi!” Confruntările zilei a treia din grupele concursului interliceal de cultură generală

”Citești și câștigi!” Confruntările zilei a treia din grupele concursului interliceal de cultură generală

Concursul de cultură generală, „Citeşti şi câştigi!”marcă înregistrată a Biblitecii județene ”Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva, a continuat azi cu o nouă rundă de confruntări!

Primul meci al zilei a fost între echipa Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara şi echipa Liceul Tehnologic „Nicolae Olahus” Orăştie. A fost un meci plin de suspans, echipa din Orăştie a condus la început, apoi a fost egalată şi ulterior, spre finalul partidei, a câştigat această confruntare cu scorul de 17 la 15 răspunsuri corecte, din cele 30 de întrebări ale concursului!

Cel de-al doilea meci al zilei a început de la ora 12:00, când s-au aflat faţă în faţă echipa Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva şi echipa Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” Deva. A fost un meci antrenant, cu scor strâns, când ba una, ba cealaltă echipă conducea la puncte, scorul fiind egal la finalul partidei – 21 de răspunsuri corecte. Ca urmare, fiecare echipă a obţinut câte 1 punct în clasamentul grupei a 2-a.

Cel de-al treilea meci al zilei între echipa Liceul „Prof. Bora Tit Liviu” Baru şi cea a Liceului Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria. În prima jumătate a confruntării, echipa din Baru ne-a surprins plăcut, reuşind la un moment dat să egaleze şi să depăşească echipa adversă, dar după jumătatea partidei echipa din Simeria s-a redresat, a egalat şi a câştigat în final cu scorul de 22 la 15 răspunsuri corecte, din 30 posibile. Echipa liceului tehnologic din Simeria a acumulat 3 puncte în clasamentul grupei a 3-a, find momentan pe primul loc în grupă.

Ziua de azi s-a încheiat cu confruntarea dintre Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu şi Liceul Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara. A fost un meci cu scor strâns, în care echipele, au fost pe rând la conducere sau au fost la egalitate, abia spre finalul partidei echipa hunedoreană s-a departajat şi a câştigat cu un scor de 17 la 14 răspunsuri corecte, obţinând 3 puncte în clasamentul grupei a 4-a.

Vă reamintim că puteţi urmări concursul nostru în direct pe pagina de Facebook a bibliotecii, pe postul regional HD365TV şi difuzat începând cu 4 martie 2024 de luni până vineri de la ora 18:00 la 19:00 şi duminica între orele 10:00 şi 13:00 pe postul regional Antena 3 Deva.

Pentru că săptămâna viitoare elevii au vacanţă, şi derularea concursului ”Citești și câștigi!” va avea o mică pauză şi se va relua peste două săptămâni, următoarea zi de confruntări fiind programată pentru marţi, 27 februarie 2024, începând cu ora 11:00.