Județul Hunedoara este în top la Târgul de Turism al României 2024

Județul Hunedoara este în top la Târgul de Turism al României 2024

Atracții turistice, monumente istorice, obiective culturale, locuri minunate, jocuri și obiceiuri, preparate specifice acestui ținut – toate sunt prezentate în aceste zile celor care aleg să viziteze standul județului Hunedoara la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României.

Încă din prima zi a evenimentului (15 februarie 2024) standul județului Hunedoara, amenajat de Direcția Generală de Administrare Monumente și Primovare Turistică a județului Hunedoara (DGAMPT), s-a bucurat de atenție și succes în rândul vizitatorilor, atât prin oferta turistică diversă și atractivă, cât și prin modul de prezentare al acesteia.

În deschiderea evenimentului, standul Hunedoarei a fost animat și de reprezentațiile artistice atât de apreciate ale Ansamblului Folcloric Profesionist Drăgan Muntean, al Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara. Vizitatorii s-au declarat fascinați de bogăția culturală și de unicitatea costumelor și a tradițiilor hunedorene.

Prezent la eveniment, directorul general al DGAMPT Hunedoara, Radu Barb apreciază că județul Hunedoara s-a dovedit încă din prima zi a Târgului de Turism, un județ cu oferte turistice de top. ”Miile de materiale promoționale, cele peste 100 de filme de prezentare a județului nostru care rulează pe ecranele din stand, expoziția gastronomică cu servire de bucate tradiționale specifice județului nostru, jocurile, obiceiurile – toate reprezintă o invitație deschisă în Hunedoara. Vă așteptăm la Târgul de Turism al României, la standul județului nostru și vă veți convinge că Hunedoara trebuie să fie următoarea dumneavoastră destinație!”, a declarat Radu Barb.

Printre cei care au vizitat, la deschiderea Târgului, standul județului Hunedoara se numără și secretarul de stat Lucian-Ioan Rus, reprezentantul Guvernului cu atribuții directe în coordonarea sectorului de turism din România, acesta fiind de altfel, hunedorean. Secretarul de stat Lucian Rus a anunțat, cu acest prilej, lansarea Rutei Cultural Turistice Naționale „Avram Iancu – drumurile emancipării transilvănene”, care străbate județele Cluj, Alba, Mureș, Hunedoara și Sibiu. Obiectivele turistice cuprinse în ruta dezvoltată de Transylvania Lands Cluster, evidențiază momente importante din viața conducătorului revoluției române din Transilvania, de la 1848-1849, supranumit „Crăişorul Munţilor”. ”Suntem mândri să sărbătorim “Anul Avram Iancu” prin lansarea Rutei Culturale Turistice Naționale “Avram Iancu – drumurile emancipării transilvănene”, alături de alte două rute importante, care vor evidenția bogăția culturală și istorică a zonei. Sunt de asemenea bucuros că la Târgul de Turism am avut ocazia să ma întâlnesc și cu colegii din județul Hunedoara, colegi care promovează județul nostru întotdeauna cu foarte multă implicare, pricepere și pasiune”, a declarat secretarul stat Lucian Rus.

La Centrul Expozițional Romexpo – București, până duminică, 18 februarie, are loc cel mai mare eveniment de profil, iar frumusețea județului Hunedoara este pusă în valoare într-un spațiu special amenajat, astfel încât să asigure toate condițiile cunoașterii în detaliu a județului nostru. Consiliul Județean Hunedoara, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică și Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara au realizat și de această dată o imagine exemplară pentru județul Hunedoara, iar vizitatorii își arată interesul pentru oferta prezentată.