Apa Serv Valea Jiului începe o campanie de verificare a apometrelor de la gospodării

Apa Serv Valea Jiului începe o campanie de verificare a apometrelor de la gospodării

Operatorul regional al serviciilor de alimentare cu apă potabilă și canalizare din Valea Jiului va începe, în luna martie, o amplă campanie de verificare a aparatelor de citire a consumului de apă instalate la gospodăriile individuale din toate localitățile Văii Jiului.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului, ing. Cristian Ionică spune că această activitate este absolut necesară, având în vedere că, pe perioada sezonului de iarnă, nu au fost realizate citiri de regularizare de la acest puncte de consum și că apometrele trebuie verificate pentru a se constata buna funcționare a acestora după perioadele de îngheț. ”Noi efectuăm în mod constant, îndeosebi primăvara, această campanie de verificare a apometrelor la abonații noștri casnici, acțiunea având pe de o parte rolul de a verifica starea contorrului de apă aferente gospodăriilor individuale, având în vedere că după perioada de iarnă, există riscul ca înghețul să fi provocat deteriorări sau dereglări ale aparatelor de măsură și acestea să înregistreze cantități mai mari de apă decât consumul real. Pe de altă parte, există multe zone unde, pe perioada de iarnă, tot din cauza condițiilor meteorologice neprilenice, nu au mai fost efectuate citiri ale apometrelor de către angajații noștri, așa cum obișnuim și cum am convenit cu abonații noștri. În aceste puncte, facturarea a fost realizată estimativ și acum necesită, evident, o regularizare”, spune ing. Cristian Ionică.

În această campanie de verificare a apometrelor la gospodării vor fi incluse toate tipurile de aparate de măsură a consumului de apă, atât cele clasice, cât și contoarele cu telecitire, care necesită la rîndul lor, periodic, o verificare a modului de funcționare.

Directorul general al Apa Serv spune că, deși în mod normal, citirile se fac în prima decadă a lunii, volumul foarte mare de apometre care trebuie verificate, la nivelul întregii Văi a Jiului implică extinderea acestei perioade pe parcursul întregii luni martie și adresează rugămintea abonaților de a permite accesul echipelor Apa Serv la punctele de măsurare. ”Vom ajunge în luna martie peste tot la abonații casnici, pentru a verifica aparatele de măsură a consumului de apă. Acolo unde nu găsim pe nimeni acasă, angajații noștri vor lăsa înștiințări cu privire la data sau intervalul în care vor reveni pentru citirea apometrului. Desigur, există din partea noastră disponibilitatea de a conveni împreună cu abonații, acolo unde este cazul, data și ora la care să venim pentru a face citirea apometrelor iar, în acest sens, angajații noștri vor fi disponibili și în afara orelor de program, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică”, spune ing. Cristian Ionică.

Nu mai puțin de 12.045 de apometre și tot atîtea locuri de consum din cele 6 localități ale Văii Jiului urmează să fie verificate, în cadrul campaniei derulate de Apa Serv Valea Jiului în cursul lunii martie 2024. Cele mai multe puncte de verificare se află în Petroșani (3926), Petrila (2752), după care urmează localitățile Vulcan (1905), Lupeni (1825), Aninoasa (1123) și Uricani (523).