”Un județ cât o țară!” Oferta de nerefuzat a județului Hunedoara la Târgul Național de Turism al României

”Un județ cât o țară!” Oferta de nerefuzat a județului Hunedoara la Târgul Național de Turism al României

La ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, județul Hunedoara prezintă o ofertă de nerefuzat.

Prin intermediul materialelor promoționale și de promovare turistică expuse la stand și oferite gratuit vizitatorilor, județul Hunedoara prezintă tot ce are mai de preț, iar oamenii poposesc curioși la standul nostru, atrași de prezentarea de excepție a acestui ținut de poveste. Totul sub genericul sloganului inspirat: ”Hunedoara – un județ cât o țară!”

Istoria județului nostru este extrem de importantă pentru români, iar cei care o cunosc sau sunt interesați de ea, pot admira în spațiul special amenajat de la Târgul Național de Turism al României – ediția de primăvară 2024, o serie de replici ale celor mai prețioase comori dacice, cum sunt brătările descoperite la Sarmizegetusa Regia și replici ale kosonilor, iar specialiștii DGAMPT Hunedoara oferă informații despre acestea.

De mare folos pentru turiștii care vor să cunoască județul Hunedoara cu tot ce are el mai frumos și mai de preț, este și aplicația „Discover Hunedoara” care este descărcată de mulți dintre cei interesați de județul nostru și care reprezintă un instrument modern și ideal pentru a afla informații despre destinațiile de vacanță de la noi, posibilitățile de peterecere a timpului liber și detalii despre atracțiile turistice. Mai mult, aplicația informatică „Exploring Dacia” oferă celor care ajung în cetatea dacică Sarmizegetusa Regia posibilitatea de a vedea cum arătau unele piese antice.

Doinița Maria Bălănesc, de la DGAMPT Hunedoara se declară încântată de atenția pe care publicul o arată față de standul județului Hunedoara, de la acest important târg național de turism. ”Împreună cu colegii de la DGAMPT Hunedoara, prezenți la Târgul de Turism al României, ne-am bucurat că standul de promovare a județului nostru este apreciat de vizitatori și reprezintă un punct de atracție a publicului încă din prima zi a târgului. Pe undeva este firesc, fiind cunoscut deja faptul că unele dintre cele mai frumoase obiective turistice ale României se află la noi în județ”, a declarat Doinița Maria Bălănesc.

Vizitatorii care s-au oprit în aceste zile la standul județului Hunedoara de la TTR 2024 sunt interesați și de viața și activitatea Eroului Național Avram Iancu, de la nașterea căruia sărbătorim 200 de ani, anul 2024 fiind de altfel decretat prin lege, drept ”Anul Avram Iancu”.

În acest context, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat, chiar în ziua deschiderii târgului de turism, Ruta Cultural Turistică Națională „Avram Iancu – drumurile emencipării transilvănene”, care străbate județele Cluj, Alba, Mureș, Hunedoara și Sibiu, pentru a celebra „Anul Avram Iancu”. Obiectivele cuprinse evidențiază momente importante din viața conducătorului revoluției române din Transilvania, de la 1848-1849, supranumit „Crăișorul Munților” și care își doarme somnul de veci în județul Hunedoara, în cimitirul de la Țebea.

Prezența Hunedoarei la TTR 2024 este o oportunitate extraordinară de promovare a județului ca destinație turistică și o excelentă ocazie de a prezenta cele mai valoroase și semnificative frumuseți hunedorene.