În Ajun de Dragobete, ”Matinalul Radio România Actualități” e în direct de la Straja

În Ajun de Dragobete, ”Matinalul Radio România Actualități” e în direct de la Straja

Straja este stațiunea pe care, ca jurnalist, nu ai cum să o ocolești și de care nu ai cum să nu te îndrăgostești!

Proba verității vine, încă o dată, la finalul acestei săptămâni, în Ajun de Dragobete, când cea mai populară emisiune de radio din România (așa cum o arată toate studiile de audiență din ultimii ani),  ”Matinalul Radio România-Actualități” va fi transmisă, în direct, din studioul de la baza pârtiei Constantinescu din stațiunea Straja.

Pentru această misiune vor fi prezenți la Straja apreciații jurnaliști Daniela Petrican și Cătălin Cîrnu, realizatorii și prezentatorii emisiunii ”Matinal”, dar și producătorul acesteia, Viorela Pănculescu, o altă deosebit de apreciată ”voce” a radioului românesc.

Astfel, emisiunea ”Matinal” din 23 februarie 2023, difuzată în direct, între orele 7,00 și 10,00 va fi transmisă, în premieră, din Straja și-i va avea ca invitați, printre alții, pe Emil Părău, investitorul de numele căruia se leagă primii pași în dezvoltarea acestei stațiuni, considerat a fi ”părintele stațiunii Straja”, pe părintele Dimitrie Ivașco, starețul Schitului Straja, pe ”folkistul pe cont propriu” Florin Paul Camen, pe Marius Fodoran, fondatorul proiectului Tabere Straja și alții.

Într-un fel, e aproape firesc că, așa cum spune Ilie Pintea, cel mai ascultat ”Matinal” din România vine în cea mai tare stațiune montană din regiune, pentru că Radio România Actualități este, cum se știe, mereu la înălțime iar Straja este, mai mereu, în top!

Ilie Pintea, corespondentul RRA în Valea Jiului

Așa cum ne asigură corespondentul RRA în județul Hunedoara, Ilie Pintea, ”Matinalii” vor da o tură și prin municipiul Lupeni, pentru a afla cum se pregătește orașul să facă față tranziției de la minerit la zonă ofertantă turistic și vor vizita, cu microfonul reportericesc, mai multe obiective de interes turistic și cultural din Valea Jiului. Nota bene, matinalii vor fi prezenți și în studioul emisiunii ”Exclusiv” de la HD365TV.

Jurnalistul Paul Grigoriu, fondatorul emisiunii MATINAL de la Radio România

Exceptându-l pe jurnalistul Ilie Pintea (”Omul Anului 2023 în Valea Jiului”), care este prezent aproape zi de zi pe undele radio ale celui mai popular post de radio din România și pe alți valoroși reporteri ai RRA, ne amintim că întâiul  popas al ”Matinalului” în Valea Jiului a fost făcut cu mult timp în urmă, la jumătatea anilor 90, atunci când fondatorul acestui proiect radiofonic, magistralul jurnalist Paul Grigoriu a fost invitat la festivitatea de re-lansare a primului cotidian din această regiune, după Revoluție, care a primit, atunci, cu acceptul său, numele ”Matinal”.

Vă invităm să urmăriți o emisiune ”Matinal” care se anunță a fi una de excepție, în direct de la Straja, vineri, 23 februarie 2024, între orele 7,00 și 10,00 pe undele Radio România Actualități. Sau mai bine vă invităm în Straja, unde aveți ocazia de a-i întâlni și de a fi personaj de reportaj pentru Daniela Petrican și Cătălin Cîrnu. Cert este că, în Ajun de Dragobete, aveți încă o șansă de a vă îndrăgosti de Straja și de a iubi cea mai îndrăgită emisiune de radio din România: Matinal-Radio România Actualități.